Μαραγκάκης: “Η χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ακαδημία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

O τεχνικός σύμβουλος των Ακαδημιών του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Μαραγκάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Μαραγκάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την έναρξη της χρονιάς: “Η αγωνιστική περίοδος ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς. Οι προπονήσεις ξεκίνησαν στις 30 Αυγούστου και νομίζω πως η αρχή είναι το ήμιση του παντός αφού τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Πιστεύουμε πως η χρονιά θα κυλήσει πολύ ομαλά τόσο στο προπονητικό, όσο και στο παιδαγωγικό κομμάτι”.

Για την μεγάλη αποχή των παιδιών από την δράση λόγω του lockdown: “Πρέπει να πω ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και το οικογενειακό περιβάλλον. Έχουμε διαπιστώσει πως τα παιδιά έχουν έρθει στις προπονήσεις με πολύ μεγάλη όρεξη και δίψα για μάθηση – κάτι που το έχουν δεδομένα. Όπως και θέληση για κίνηση γιατί αυτό τους έλειψε αρκετά. Η καθιστική ζωή προκαλεί βλάβες στην υγεία των παιδιών οπότε πρέπει να βρίσκουν διέξοδο και να κινούνται συνεχώς, να τρέφονται σωστά γιατί διαφορετικά οδηγούμαστε σε διατροφικά λάθη”.

Για την ανταπόκριση που υπάρχει: “Τα μηνύματα που λαμβάνουμε δείχνουν πως υπάρχει μεγάλη θέληση ώστε να έρθουν να φορέσουν την φανέλα του ΟΦΗ. Οι ακαδημίες του Ερασιτέχνη ΟΦΗ αποτελούν την βάση για τις ομάδες Κ της ΠΑΕ όπου σε όλες τις ηλικίες υπάρχουν παιδιά που ξεκίνησαν από τα τμήματα υποδομής ή άλλα που έγιναν πρόσφατα επαγγελματίες όπως ο Σμπώκος και ο Χαλκιαδάκης ή και παλιότερα ο Νοικοκυράκης και ο Καλαϊτζάκης”.

Για το αν οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη: “Οι εγγραφές δεν σταματούν ποτέ, υπάρχουν στάνταρ και προϋποθέσεις τόσο για τα παιδιά όσο και για τους προπονητές και είμαστε πολύ τυχεροί που δουλεύουμε σε ένα περιβάλλον όπως αυτό του Calcetto που είναι πραγματικά το σπίτι μας, νιώθουμε οικεία και παράλληλα είναι εγκαταστάσεις πολύ υψηλού επιπέδου που προσφέρουν τα πάντα στα παιδιά”.

Για τις προπονήσεις σε παιδιά εν μέσω της πανδημίας: “Δεν διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια των παιδιών, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας με ευλάβεια. Παράλληλα με την επιλογή των κατάλληλων προπονητικών ερεθισμάτων δίνουμε κίνητρα στα παιδιά. Αυτό δεν είναι κάτι που προκύπτει μέσα σε μια νύχτα αλλά έπειτα από χρόνια διαβάσματος και για αυτό στην ακαδημία μας όλοι είναι προπονητές – εκπαιδευτικοί. Τα παιδιά έρχονται σε εμάς, πρώτιστα, για να διασκεδάσουν, φυσικά δεν θα γίνουν επαγγελματίες αθλητές όλα τους και μέσα από τις συναντήσεις μας με τους γονείς φροντίζουμε να τους εκπαιδεύουμε ώστε να μην τα αγχώνουν. Αυτά έρχονται στην πορεία, χτίζονται βήμα – βήμα και να δείχνουν απεριόριστη εμπιστοσύνη στους προπονητές τους”.

Για την συνολική εικόνα από τα τμήματα υποδομής του Ερασιτέχνη ΟΦΗ: “Οι ευθύνες που μας διέπουν όλο αυτό το διάστημα μέσα στον οργανισμό του ΟΦΗ είναι τέτοιες που πρώτα βάζουμε πάνω από όλα το εκπαιδευτικό κομμάτι και έπειτα το ποδοσφαιρικό. Ένα παιδί δεν θα προοδεύσει αν δεν υπάρχουν σωστές βάσεις. Υπάρχουν κανόνες και στην συμπεριφορά, ένα παιδί πρέπει να είναι καλός μαθητής, να μην είναι αδιάφορος σε ότι έχει να κάνει με το σχολείο του. Θέλουμε να πιστεύουμε πως πληρούμε τις προϋποθέσεις ενός εκπαιδευτικού οργανισμού και μας γεμίζει με ευθύνη το γεγονός ότι υπηρετούμε αυτόν τον τεράστιο σύλλογο. Το ότι φοράμε αυτήν την φανέλα και το ότι δεν βρίσκονται τυχαία σε μια ακαδημία αλλά στον μεγαλύτερο σύλλογο της Κρήτης και έναν από τους μεγαλύτερους της Ελλάδας”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook