Η απάντηση του Μιχ. Σερπετσιδάκη στην ανακοίνωση της ΠΑΕ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με επιστολή προς τα ΜΜΕ, ο Μιχάλης Σερπετσιδάκης απάντησε στην ανακοίνωση της ΠΑΕ για την λύση της συνεργασίας κάνοντας λόγο για διαφορά φιλοσοφίας.

Παράλληλα, ο πρώην πλέον υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του ΟΦΗ επιτίθεται στην ΠΑΕ για τον χαρακτηρισμό «έντεχνους θορύβους» κατηγορώντας τον σύλλογο ότι έχει αδρανήσει στην οργάνωση των τμημάτων υποδομής.

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Σερπετσιδάκη

Ενώ είχα επιλέξει το *«δρόμο της σιωπής»*, για το καλό της ομάδος μας, μετά τη διαφωνία μου με τον κ. Πουλινάκη για τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων υποδομής , σεβόμενος την απόφασή του  να ορίσει ένα γενικό Διευθυντή, που όπως μου ανέφερε  θα ασχολείται και με τα τμήματα υποδομής, αναγκάζομαι με αφορμή την ανακοίνωση της Π.Α.Ε Ο.Φ.Η και για την αποφυγή εντυπώσεων να τονίσω τα εξής:

Στις συναντήσεις που είχα με τον κ. Πουλινάκη, του κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ παράλληλα του παρέδωσα όλο το οργανωτικό πλάνο 7 ετών της ακαδημίας σε βιβλίο 200 σελίδων. Διαπίστωσα όμως διαφορά φιλοσοφίας και θέσεων στη γενικότερη λειτουργία των υποδομών και όχι στην οικονομική διαχείριση, όπως άφησε να εννοηθεί, με αποτέλεσμα την αποχώρησή μου.

Όσον αφορά τη μετάβαση των τμημάτων υποδομής στην Π.Α.Ε, του τόνισα ότι αυτό ήδη έχει γίνει και φαίνεται άλλωστε στην αδειοδότηση της Π.Α.Ε Ο.Φ.Η για τις υποδομές, που κατατίθεται κάθε χρόνο στην Ε.Π.Ο. Αυτό που ουσιαστικά πρέπει να γίνει είναι να τηρηθεί το οργανωτικό πλάνο, να γίνονται δεκτές οι εισηγήσεις των προπονητών για την αξιοκρατική προώθηση των παικτών, να υποχρεωθεί ο εκάστοτε προπονητής της αντρικής ομάδος να συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται (π.χ συναντήσεις με τα στελέχη των υποδομών, να παρακολουθεί προπονήσεις και αγώνες των τμημάτων κτλ), και να βρεθεί λύση στο γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε (προτάθηκαν συγκεκριμένες λύσεις). Από τη συζήτηση διαπίστωσα ότι το μόνο πράγμα που τον ενδιέφερε ήταν τα οικονομικά στοιχεία που μου ζήτησε και του παρέδωσα, χωρίς ουσιαστικά να ασχοληθεί με τα υπόλοιπα.
Το 2005, ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας με 20 παιδιά, φτάνοντας τα 400 στο Γεντι Κουλέ, με στόχο να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη «κυψέλη» αθλητισμού- πολιτισμού που θα είχε δυο στόχους: Δημιουργία παικτών για τη στελέχωση της ομάδος (ήδη κάποια από αυτά προπονούνται στην Π.Α.Ε), και δημιουργία φιλάθλων σε όλη την Κρήτη, έχοντας συνεργαστεί με ακαδημίες σε όλους τους νομούς του νησιού μας( πάνω από 1000 παιδιά). Τονίζω ότι όλα αυτά τα χρόνια, η ακαδημία μας δεν επιβάρυνε ούτε ένα ευρώ τον προϋπολογισμό της Π.Α.Ε Ο.Φ.Η, όταν οι υπόλοιπες Π.Α.Ε της χώρας μας διαθέτουν υψηλά ποσά, για την
ανάπτυξη των υποδομών.

Εύχομαι να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο, την προσπάθεια αυτή, και να επενδύσετε ουσιαστικά με έργα, δίνοντας λύσεις στα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα υποδομής.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές, το προσωπικό, και τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους όλα αυτά τα χρόνια, και τους *προτρέπω* να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια της Π.Α.Ε Ο.Φ.Η και τη νέα χρόνια. Ο Ο.Φ.Η είναι πάνω από πρόσωπα και
*ιδιοτελή συμφέροντα*.

Υ.Γ1: Σχετικά με τη δήλωσή σας για τους «έντεχνους θορύβους» που επικαλεστήκατε, οφείλονται στην αδράνειά σας να οργανώσετε τα τμήματα υποδομής έγκαιρα, παρά τις* πιέσεις* μας όλο το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα την έντονη δυσαρέσκεια προπονητών, γονέων και αθλητών. Αναλάβετε τις ευθύνες σας και *κινηθείτε άμεσα*.

ΥΓ2: Το εγχειρίδιο των 200 σελίδων των τμημάτων υποδομής, θα σταλεί σε όλους τους επίσημους φορείς του Ο.Φ.Η( Π.Α.Ε, Ερασιτέχνης , σύλλογος μετόχων και συνδέσμους), για την άμεση ενημέρωσή τους σχετικά με τη λειτουργία των τμημάτων υποδομής όλα αυτά τα χρόνια.

Με εκτίμηση, Σερπετσιδάκης Μιχάλης,