«Πρέπει να υπάρχει υπομονή για την ακαδημία του ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής των ακαδημιών του ΟΦΗ

Έπειτα από πέντε αναδιαμόρφωσης των ακαδημιών του ΟΦΗ, είστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα της δουλειάς που έχει γίνει;
«Υπό αυτήν τη μορφή, η ακαδημία μας είναι καινούργια και νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Βέβαια χρειάζεται υπομονή και να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. Έχουμε την υποχρέωση να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα».

Γνωρίζοντας ότι έχετε μια βαριά κληρονομιά, καθώς η ακαδημία του ΟΦΗ για περισσότερα από δέκα χρόνια αναδείκνυε συνεχώς ταλέντα, πιστεύετε ότι σύντομα θα υπάρχουν οι καρποί της δουλειάς όλων των μελών της ακαδημίας;
«Προσωπικά είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι στην οικογένεια του ΟΦΗ. Ασφαλώς και είναι βαριά κληρονομιά γιατί μέσα από την ακαδημία του ΟΦΗ βγήκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές, αλλά και γιατί ως προπονητές έχουν δουλέψει αρκετά μεγάλα ονόματα. Σε ότι αφορά τους «καρπούς της δουλειάς μας», φέτος έγινε μια αρχή. Ελπίζω να βρει η μεγάλη ομάδα το δρόμο της και τότε σίγουρα θα υπάρχει συνέχεια στην προώθηση παιδιών από τα τμήματα υποδομής προς την ΠΑΕ».

Ποια είναι η συνεργασία που έχετε με τους προπονητές της ανδρικής ομάδας; Θεωρείτε ότι υπάρχει η σωστή ανταπόκριση από την πλευρά τους ώστε να δημιουργηθεί μια σωστή συνεργασία;
«Νομίζω πως υπάρχει καλή συνεργασία, σύμφωνα και με τις συνθήκες που υπάρχουν. Όταν η ομάδα πετύχει τους στόχους της, τότε θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο».

Έχοντας αναλάβει το δύσκολο κομμάτι του υπεύθυνου αγωνιστικών τμημάτων, πιστεύεις ότι έχουν μεγαλύτερη σημασία οι τίτλοι και τα πρωταθλήματα απ’ ότι να γίνεται η σωστή δουλειά και να βγαίνουν ταλέντα;
«Πιστεύω ότι ένα ταλέντο είναι προτιμότερο από την κατάκτηση δέκα πρωταθλημάτων. Νίκες μπορείς να κάνεις με πολλούς τρόπους, όμως για να αναδείξεις έναν παίκτη θέλει αρκετή και σωστή δουλειά».

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να απουσιάζουν παίκτες του ΟΦΗ από τις Μικτές ομάδες της ΕΠΣΗ. Γιατί συμβαίνει αυτό;
«Δεν είμαι αρμόδιος για να σας απαντήσω σε αυτή την ερώτηση και πρέπει να απευθυνθείτε στους προπονητές των μικτών ομάδων της ΕΠΣΗ».

Πέραν του αγωνιστικού τμήματος, η ακαδημία του ΟΦΗ ποιες άλλες δράσεις έχει αναπτύξει; Κατά καιρούς διαβάζουμε ότι γίνονται ακόμα και σχολές γονέων.
«Η σχολή γονέων πραγματοποιείται κάθε μήνα. Η θεματολογία τους απασχολεί όχι μόνο τους γονείς, αλλά όλους όσους ασχολούνται με τα παιδιά».

Με πόσα παιδιά και πόσες ομάδες εκπροσωπείται ο ΟΦΗ στο παιδικό τουρνουά του δήμου;
«Στο πρωτάθλημα ο ΟΦΗ συμμετέχει με δεκατρείς ομάδες συνολικά που απαρτίζονται από 180 παιδιά».