Βολονάκης: “Θέλουν χρόνο οι ακαδημίες για να υπάρξουν αποτελέσματα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο προπονητής της ομάδας Κ20 του ΟΦΗ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τα τμήματα υποδομής του συλλόγου εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ανεβαίνουν παιδιά στην ΠΑΕ και τόνισε ότι θέλει χρόνο μια τέτοια διαδικασία προκειμένου να αποδώσει καρπούς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Βολονάκης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2

Για την χρονια που ολοκληρώθηκε: “Είναι αισιόδοξα τα μηνύματα. Η χρονιά αυτή νομίζω βοήθησε για να προγραμματιστεί η ομάδα και όχι ως πέρσι και πρόπερσι που όλα έγιναν τελευταία στιγμή. Το φετινό καλοκαίρι πιστεύω θα είναι καλύτερα τα πράγματα και ο προπονητής με την διοίκηση να δουλέψουν ομαλά στην συνεργασία τους”.

Για όσα ακούγονται για την δημιουργία πρωταθλήματος Κ15: “Δεν ξέρω τι να πω. Πέρυσι τέτοια εποχή υπήρχε συζήτηση να καταργηθεί το πρωτάθλημα των Κ17. Τώρα ακούγεται να υπάρξει και Κ15.  Δεν ξέρω τι γίνεται και να θα υπάρξει τρία πρωταθλήματα. Εγώ είχα κάνει μια πρόταση να γίνει κ15 πρωτάθλημα αλλά σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή για τον ΟΦΗ σε όλο το νησί. Να μην ξεφύγει από τα όριο του νησιού και να μην υπάρχουν μετακινήσεις που θα ήταν πολυέξοδες και για τη λιγκα”.

Για το πρωτάθλημα της Κ20: “Είχαμε πολλά προβλήματα στο πρωτάθλημα Κ20. Υπήρχαν παιχνίδια που φεύγουμε αυθημερόν και δεν προλαβαίναμε να κάνουμε ούτε ζέσταμα. Υπήρχαν προβλήματα και στο οικονομικό και γι’αυτό προτείναμε το  Κ15 να γίνει σε τοπικό επίπεδο. Γνωρίζω την πρόταση της ΠΑΕ για να αυξηθούν και οι χορηγίες. Είναι κάτι το συμφέρον για την λιγκα και τις ομάδες. Έχουμε στόχους να βγάζουμε παίκτες αλλά πρέπει και κάποιες παίκτες να βοηθούν και να βοηθιούνται για την πρώτη ομάδα”.

Για το πότε τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ θα είναι σε θέση να κάνουν μια καλή πορεία: Είναι πολύ δύσκολα. Και του χρόνου θα έχουμε ίδια πορεία. Πιστεύω πως η Κ17 και η Κ20 θα κάνουν πορείες σε 4-5  χρονια. Αν δεν δουλεύεις χρόνια σε μια ομάδα δεν είναι εύκολο. Άλλο να είσαι από 5 χρονών στον ΟΦΗ και άλλο να έρχεσαι τώρα.  Σε μια πενταετία το πολύ ο ΟΦΗ θα έχει καλό σύνολο. Και ο Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα κάθε χρόνο αλλά δεν βλέπω κάτι. Να ανεβάζει παίκτης στην πρώτη ομάδα. Οταν ανέλαβε ο Νίκος Μαχλάς μου είπε πως ο στόχος είναι να ανεβάζουμε 1 παιδί κάθε χρόνο στην πρώτη ομάδα. Μέχρι στιγμής το έχουμε καταφέρει”.

Για τους ποδοσφαιριστές της Κ20 που υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια:Ο Κολιακουδάκης και ο Γιαγκιόζης πήγανε στην πρώτη ομάδα γιατί το άξιζαν . Τώρα ξεκινάει το “πανηγυρι” και στόχος είναι να παίξουν και να μην είναι στον πάγκο και στην προπόνηση μόνο”.

Για τον ΟΦΗ της νέας σεζόν και ποιος πιστεύει πως θα πρέπει να είναι ο στόχος του: Δεν μπορώ να οριοθετήσω εγω τον στόχο. Για μένα στόχος είναι να παίζει και του χρόνου στην Α Εθνική. Αυτό. Από τη στιγμή που έχει μπει ο στόχος της εξυγίανσης, αυτή θα επιτευχθεί μόνο με την παρουσία της  ομάδας στην Super League”.

Για τον Παύλο Δερμιτζάκη: Ο Παύλος είναι έξυπνος άνθρωπος και κατά συνέπειά είναι και καλός προπονητης. Του ευχήθηκα καλή τύχη όπως χρειάζεται να έχεις παντού. Το θετικό είναι πως έχει καιρό να οργανώσει την ομάδα. Σίγουρα είναι ένα μειονέκτημα αν ο ΟΦΗ δεν πάρει άδεια γιατί θα υπάρχουν πιο περιορισμένες επιλογές αλλά και πάλι αν είσαι προσεκτικός μπορείς να πάρεις καλούς παίκτες Ο Πανιωνιος και ο ΟΦΗ πέτυχαν τους στόχους γιατί είχαν καλές επιλογές στους ποδοσφαιριστές των Κ24. Αυτές κρίνανε και την παραμονή. Ο ΟΦΗ πήρε, Περογαμβράκη, Κουτσιανικούλη, Παπάζογλου, Λαμπρόπουλο. Αυτοί ήταν που έγειραν την πλάστιγγα χωρις να παραγνωρίζω την βοήθεια και τον άλλων και ο Πανιώνιος το ίδιο. Οι μικροί ξεχώρισαν από τους μεγαλύτερους  Η ΑΕΚ που δεν πήρε καλούς την πάτησε όπως και ο Αρης που την γλίτωσε τελευταία στιγμή”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook