Βολονάκης: “Στόχος μας να προωθούνται συνεχώς παιδιά στην πρώτη ομάδα”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Δημήτρης Βολονάκης μιλώντας στον Athletic Radio 104, 2 αναφέρθηκε στις ακαδημίες τους ΟΦΗ και στους στόχους της. 

Αναλυτικά όσα είπε: 

Για τους βασικούς στόχους της ομάδας…

Πρωταρχικός στόχος είναι τα παιδιά να πηγαίνουν στην πρώτη ομάδα. Αυτό έρχεται μέσα από την σωστή εκπαίδευση και το σωστό ποδοσφαιρο. Αυτό είναι ένα πρωτάθλημα που κανένας δεν πέφτει . Δεν είναι πρωταρχικός στόχος η νίκη. Το θέμα είναι να παίζουμε σωστά. Χρειάζεται βελτίωση και πρόοδος στα παιδιά ώστε γλυτώσουμε και την ΠΑΕ από λεφτά.

Για την διάφορα που υπάρχει στις ακαδημίες απο τα προηγούμενα χρόνια… 

Ξεκινήσαμε σωστά την φετινή χρονιά. Κάναμε ένα προγραμματισμό. Πριν δύο χρόνια εγώ όταν ήρθα συνάντησα 7 παίκτες. 8 Αυγούστου ξεκινήσαμε την προετοιμασία και είχαν τελειώσει και οι μεταγραφές. Κατεβήκαμε για να κατεβούμε. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να συγκροτήσουμε ομάδα και το κάναμε από υποχρέωση. Ήταν η χρονιά που ανεβήκαμε στην σουπερ λίγκα. Την επόμενη χρονιά με τις διοικητικές αλλαγές τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα.  Ξεκινήσαμε 16 Αυγούστου. Πάλι είχαν τελειώσει οι μεταγραφές. Πήγαμε καλύτερα αλλά όχι αυτό που θέλαμε. Φέτος κάναμε σκάουτινγκ. είχαμε την δυνατότητα να φέρουμε κάποια παιδιά και να τους προσφέρουμε κάποια πράγματα. Μπήκαμε νοικοκυρεμένα στο πρωτάθλημα. Τα παιδιά βελτιώνονται συνεχώς. Ήδη έχουν γίνει κάποιοι επαγγελματίες όπως ο Φαζός, ο Δαμιανάκης, ο Γιαγκιόζης και ο Κολιακουδάκης. Αυτά τα παιδιά δικαιώθηκαν και εγώ δικαιώνομαι για αυτά. Στόχος είναι να ανεβάσουμε κι άλλα παιδιά. Σε ένα σεμινάριο που είχαμε πάει ρωτήθηκε ένας προπονητής πόσο πρωταθλήματα έχεις πάρει. Το να πάρεις πρωτάθλημα είναι καλό για το πρεστίζ.Ο Ολυμπιακός πήρε πέρσι το πρωτάθλημα αλλά δεν ανέβασε ένα παιδί στην πρώτη ομάδα. Το θέμα και το ζητούμενο είναι να ανεβάζεις παιδιά στην πρώτη ομάδα. Πρέπει να επενδύουμε στις υποδομές και αυτό πρέπει να είναι πάγια τακτική. Ποτέ δεν είναι αργά, τα παιδιά βελτιώνονται.

Για το γεγονός πως ο Εργοτέλης βγάζει συνέχεια παίκτες από τις ακαδημίες ενώ στον ΟΦΗ αυτό συνέβη μόνο πρόσφατα…

Η ακαδημία από τον Εργοτέλη υπάρχει 15 χρόνια, εμείς τα μισά. Εδώ και 3-4 χρόνια δεν είχαμε παίκτες από αλλού στις ακαδημίες. Οι ακαδημίες φτιάχτηκαν το 2005, πως να βγάλουμε παίκτες; Δεν γίνεται έτσι. Πρέπει να περάσεις από την Κ17, στην συνέχεια στην Κ20 και μετά. Θέλει υπομονή.

Για την βελτίωση που έχει διακρίνει στις αδημιες τα 3 χρόνια της παρουσίας του…

Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί. Πρέπει και η ομάδα η πρώτη να πηγαίνει καλά. Είναι αλληλένδετα αυτά. Είναι διαφορετικά να έχεις Κ20, Κ17 και Κ15 από τα έχεις ένα τμήμα όπως γινόταν όταν η ομάδα ήταν στην Β΄Εθνική.

Για την εισήγηση του για πρωτάθλημα β΄ομάδων…

Κάναμε εισήγηση να γίνει ένα πρωτάθλημα β ομάδων. Να παίζουν τα παιδιά που δεν έχουν χρόνο να μην είναι μόνο οι ερασιτέχνες. Πλέον έχουμε ένα πρωτάθλημα με επαγγελματίες. Οι μισοί είναι επαγγελματίες και οι μισοί ερασιτέχνες. Και εμείς προχθές παίζαμε με επαγγελματίες με τον ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ. Για να δίνεις χρόνο συμμετοχής στους επαγγελματίες πρέπει να το κάνεις με ένα πρωτάθλημα β΄ομάδων.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook