“Ακολουθείται πιστά το πλάνο 3ετίας για τις υποδομές του ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του ΟΦΗ Λεωνίδας Τιτομιχελάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την ανάπτυξη των υποδομών του συλλόγου.

Αρχικά ο Λεωνίδας Τιτομιχελάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον των τμημάτων υποδομής του ΟΦΗ τονίζοντας ότι «θεωρώ αυτή την περίοδο πως η ομάδα έχει μια άλλη δυναμική και η προσπάθεια και η δουλειά στις υποδομές θα φανούν σε βάθος χρόνου. Είμαστε σε καλό δρόμο και ικανοποιημένοι και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Εμείς έχουμε καταστρώσει ένα σχέδιο που το ακολουθούμε πιστά και έχει μπει ένα πλάνο τριετίες το οποίο είναι σε καλό δρόμο και βλέπουμε τα αποτελέσματα μιας δουλειάς που ξεκίνησε από το 2005. Φέτος φιλοξενούμε ταλέντα από όλη την Ελλάδα και έχει ξεκινήσει να δημιουργηθεί και δικός μας χώρος. Θα γίνει και ανάπλαση του ΒΑΚ, θέλουμε ένα συνθετικό τάπητα και αυτό θα λύσει πολλά προβλήματα».

Αναλυτικά όσα είπε ο Λεωνίδας Τιτομιχελάκης στον AthleticRadio 104,2

Για το αν θα μπορεί ο ΟΦΗ να στελεχώνεται από παιδιά των τμημάτων υποδομής: «Είναι σίγουρο αυτό και ήδη έχει γίνει το πρώτο βήμα. Κάποια παιδιά έχουν μπει στην ΠΑΕ και αυτό μας χαροποιεί. Υπάρχουν παιδιά διεθνείς και αυτό δείχνει πως κάτι γίνεται. Στα επόμενα δύο -τρία χρόνια θα ανέβουν παιδιά που θα στελεχώνουν την ομάδα και θα καθιερωθούν. Σίγουρα έρχονται ακόμη καλύτερες φουρνιές από πίσω. Θέλουμε να κερδίζουμε αλλά η ουσία είναι άλλη. Όταν πάνε σε υψηλό επίπεδο να μπορούν να αντεπεξέλθουν».

Για την πορεία της Κ20 του ΟΦΗ: «Η Κ20 κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια όχι τόσο λόγω αποτελεσμάτων. Τα αποτελέσματα παίζουν ρόλο στην ψυχολογία των παιδιών. Εμάς υπάρχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Το αποτέλεσμα όταν μπει σαν κυρίαρχος στόχος δεν γίνεται δουλειά».

Για την παρουσία παικτών στην ΠΑΕ: «Ο Δαμιανάκης είναι ένα παιδί που δεν είχε επιτυχίες στα μικρά τμήματα, όμως αναδείχθηκε. Σίγουρα θέλουμε να κερδίζουμε αλλά με τον σωστό τρόπο. Από εδώ και πέρα θα έχουμε μια πολύ δυνατή K20 και θα βγουν παιδιά που μπορούν να στελεχώσουν την μεγάλη ομάδα. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τα λάθη. Και ο Γιαγκιόζης μέσα από τα λάθη μαθαίνει. Ο Γιαγκιόζης έχει καθιερωθεί στην Εθνική».

Για την συνεργασία με την ΠΑΕ: «Είμαστε ένα επιτελείο όλοι μαζί με τις ακαδημίες. Σε συνεργασία με την διοίκηση έχουν μπει κάποιοι στόχοι. Αυτά δεν γίνονται τυχαία Στόχους βάζει και η διοίκηση και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ είναι και υπεύθυνος ακαδημιών. Δεν θέλω να ευλογούμε τα γένια μας αλλά εμείς έχουμε βάλει στόχους που έρχονται σιγά – σιγά. Τα επόμενα χρόνια θα δείτε και άλλα πράγματα. Έγινε ένα βήμα με το γεγονός πως πλέον μπορούμε να φιλοξενούμε παιδιά από όλη την Ελλάδα.

Για τις εγκαταστάσεις των τμημάτων υποδομής: «Προχωράμε για να φτιάξουμε και το δικό μας χώρο. Υπήρχε πρόβλημα για το που θα γίνονται προπονήσεις. Σχεδιάζουμε οργανωμένα πράγματα με την διοίκηση και πιστεύω θα υλοποιηθούν. Μπαίνουν κάποιες γερές βάσεις σε αυτό το πράγμα. Στα τμήματα υποδομής πρέπει να επενδύσεις και τότε θα έρθουν και καλύτερα αποτελέσματα και αυτό φαίνεται».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook