Βολονάκης: “Η φετινή χρονιά αναβίωσε παλιές εποχές”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο προπονητής της ομάδας Κ20 του ΟΦΗ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την φετινή σαιζόν και τόνισε ότι πλέον μπαίνουν οι βάσεις για τα επόμενα χρόνια.

«Νομίζω ήταν πάρα πολύ καλή χρονιά. Ανέβηκε και πάλι το πρεστίζ του συλλόγου. Όταν ήμουν πιο μικρός βίωνα έναν ΟΦΗ που τερμάτιζε ψηλά κξαι πήγαινε και καλά στο κύπελλο. Η φετινή χρονιά αναβίωσε παλιές εποχές και νομίζω πως εκεί πρέπει να είναι. Να παλεύει να βγει Ευρώπη και να πηγαίνει καλά και στο κύπελλο» ήταν το πρώτο σχόλιο του Δημήτρη Βολονάκη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Βολονάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την χαμένη ευκαιρία να πάει στον τελικό: «Έγινε μια προσπάθεια και δεν μπορείς να πεις πως είναι αποτυχημένη χρονιά. Τα παιδιά δεν άντεξαν την πίεση, δεν είναι μαθημένα τα παιδιά σε τέτοια παιχνίδια και έπαιξε και αυτό τον ρόλο του. .Δεν μπόρεσαν να κουβαλήσουν με τόση μεγάλη πίεση και βάρος. Αυτό δεν αμαυρώνει την φετινή πορεία και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Μην είμαστε μηδενιστές και να θυμόμαστε και το παρελθόν».

Για την 6η θέση: «Σαφέστατα δεν είναι μικρό πράγμα. Είναι πολύ τιμητική θέση με βάση το μπάτζετ που έχει η ομάδα. Είναι τιμή για όσους ασχολούνται με την ομάδα».

Για την εικόνα με τον ΠΑΟ στο δεύτερο παιχνίδι: «Δεν νομίζω πως ο ΟΦΗ έπαιξε για να κρατήσει το μηδέν και αυτό φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο που έκανε δύο καλές φάσεις. Δύο φάσεις ο ΠΑΟ δεν τις έκανε εδώ. Η ομάδα στήθηκε για να κρατήσει μακριά τον ΠΑΟ από την εστία και να σκοράρει. Το καθοριστικό σημείο είναι το ότι δεν σκόραρε. Υπήρχε πολύ άγχος και πίεση και δεν το διαχειριστηκαν τα παιδιά. Από την αρχή της χρονιάς πίστευα πως η ομάδα θα σωθεί αλλά δεν περίμενα να τερματίσει 6ος. Η φετινή χρονιά πρέπει να είναι φάρος για τα επόμενα χρόνια. Η ομάδα προχωράει με πολύ χαμηλό μπάτζετ και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Έχεις να ανταγωνιστείς ομάδες με ψηλότερο μπάτζετ και με λιγότερα οικονομικά προβλήματα. Δεν πρέπει να πούμε πως επειδή φέτος βγήκαμε 6η φέτος πρέπει του χρόνου να πάμε παραπάνω. Να μην ξεχνάμε πως προχωράει η ομάδα και για τα επόμενα 3-4 χρόνια μέχρι η ομάδα να ορθοποδήσει στόχος θα είναι η παραμονή. Στην συνέχεια θα δει και το βήμα παραπάνω. Αν δούμε και ποιοι είναι στην πεντάδα, είναι ομάδες με τριπλάσια μπάτζετ από σένα. Είναι δύσκολο να τις ανταγωνιστείς. Η ομάδα αυτή πρέπει να παίζει κάθε χρόνο στην Σούπερ Λιγκ για να μπορεί σε λίγα χρόνια να ανταγωνιστεί παραπάνω ομάδες».

Για την παρουσία νεαρών παικτών στην ομάδα: «Όταν μια ομάδα πάει καλά, πάει καλά σε όλους τους τομείς. Η ουσία είναι ότι τα νεαρά παιδιά έκαναν καλή χρονιά όποτε τους ζητήθηκε βοήθησαν. Ο Δαμιανάκης έπαιξε δύο παιχνίδια και ήταν πολύ καλός. Ο Ροβίθης έδειξε πάρα πολύ καλά πράγματα και δικαιώθηκε. Τον Δεκέμβρη ήταν εκτός ΒΑΚ και παραχωρήθηκε στην Κ20 όπου έδειξε πράγματα και του δόθηκε η ευκαιρία που την άξιζε. Είναι διαφορετικά να έχεις δικά σου παιδιά στην ομάδα από τα να έρχονται άλλοι που δεν ξέρουν το τι είναι ΟΦΗ. Μια ομάδα που θαυμάζω είναι η Μπιλμπάο. Παίζουν μόνο Βάσκοι και είναι ένα θέμα που χρίζει ανάλυσης. Από τις ακαδημίες παίζουν στην ομάδα και δεν κάνουν μεταγραφές. Αυτοί τείνουν σε ακραίες καταστάσεις αλλά πρέπει και εμείς να πάρουμε κάτι από αυτούς. Αλλιώς θα πονέσεις την ομάδα αν είσαι από εδώ και αφουγκράζεσαι την κοινωνία του Ηρακλείου και αλλιώς κάποιος από την Σκανδιναβία».

Για το τι άλλαξε φέτος στην πορεία της Κ20: «Στόχος είναι η ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Δεν θέλουμε να πάμε κάμε κάπου να βάλουμε το πούλμαν μπροστά και να πάρουμε αποτέλεσμα. Μας ενδιαφέρει η καλή μπάλα και όχι το αντιποδόσφαιρο. Δεν μαθαίνεις έτσι κάτι στα παιδιά. Τα παιδιά βελτιώθηκαν φέτος έγιναν και κάποιες κινήσεις και άλλαξε όλη η νοοτροπία. Υπήρξε μεγάλη βελτίωση. Η ομάδα κέρδιζε και χωρίς τον Βιτώρο και τον Ροβίθη για τους κακοπροαίρετους».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook