Μαρινάκης: “Στόχος μας να φορούν την φανέλα του ΟΦΗ Κρητικοί που να την πονάνε”

Eπιμέλεια:Παύλος Σιδερίδης

Ο νέος σκάουτερ των τμημάτων υποδομής του ΟΦΗ Πέτρος Μαρινάκης με συνέντευξη του ανέλυσε τον τρόπο δουλειάς που χρειάζεται να ακολουθήσει η ακαδημία της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πέτρου Μαρινάκη στην ιστοσελίδα football-academies

Κύριε Μαρινάκη γειά σας. Πρόσφατα σας ανατέθηκαν τα καθήκοντα από τον πρόεδρο του ΟΦΗ του σκάουτερ για την ομάδα του ΟΦΗ. Πέστε μας δυο λόγια για τις επιδιώξεις σας όσο αφορά την ενίσχυση της ομάδας

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που μου εμπιστεύτηκαν αυτή τη θέση, όπως τον κ. Σερπετσιδάκη το Μιχάλη και τον κ. Τιτομιχελάκη το Λεωνίδα, στη συνέχεια σίγουρα τον πρόεδρο της ομάδας της ΠΑΕ ΟΦΗ τον Νίκο το Μαχλά και γενικά όλο το συμβούλιο.

Νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό κομμάτι (σ.σ το scouting), και πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ. Είναι ένα κομμάτι, που λείπει δυστυχώς σήμερα και πρέπει να κάνουμε καλή δουλεία και να αξιοποιήσουμε κάποια ταλέντα. Και  υπάρχουν για μένα ταλέντα στην Κρήτη κι όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Γενικά, αυτό που  μέχρι τώρα βλέπαμε είναι  τα ταλέντα αυτά, να φεύγουν, είτε σε ομάδες της Αθήνας, είτε σε όλη την Ελλάδα …αλλά ο ΟΦΗ δεν τα ‘παιρνε. Γιατί γινόταν αυτό;

Υπήρχαν κάποια προβλήματα, όλοι τα γνωρίζουμε, νομίζω ότι τα προβλήματα αυτά πήραν τέλος και αίσιο τέλος. Η ομάδα, είναι εκεί που ανήκει, στη σούπερ λίγκα. Από κει και πέρα πιστεύω τώρα ότι θ’ αλλάξουν τα πράγματα θα δώσουμε περισσότερη βάση στα ταλέντα και να μπορέσουμε να τα κρατήσουμε στην ομάδα μας και νομίζω ότι πρέπει να παίζουν οι κρητικοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα, γιατί δεν είναι μόνο τα χρήματα είναι και η φανέλα. Και η φανέλα του ΟΦΗ είναι πολύ σημαντική και μεγάλη και πρέπει να το καταλάβουν και τα ίδια τα παιδιά.

Οι στόχοι σας, αφορούν παιδιά εντός Κρήτης ή και εκτός ;

Εντάξει αφορούν όλη την Ελλάδα, αλλά ο πρωταρχικός στόχος είναι τα παιδιά από την Κρήτη. Να φοράνε τη φανέλα του ΟΦΗ κρητικά παιδιά και να την πονάνε.

Πως αναγνωρίζεται το παιδί –ταλέντο; Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει;

Πάνω από όλα πρέπει να έχει καλό χαρακτήρα, να είναι καλό παιδί. Σίγουρα να έχει ποιότητα και βασικά, να υπάρχει τεχνική. Καλή φυσική κατάσταση, όπως ξέρουμε είναι πιο εύκολο να αποκτηθεί. Το σημαντικό κομμάτι για τον ποδοσφαιριστή είναι η τεχνική. Αυτή εννοώ, είναι η ποιότητα που πρέπει να  έχει ένα παιδί και τότε λέμε ότι το παιδί αυτό, μπορεί να είναι εξελίξιμο. Και από κει και πέρα ο χαρακτήρας όπως σας είπα…

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας απαντήσατε στις ερωτήσεις μας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας!

Σας ευχαριστώ. Εύχομαι επίσης επιτυχίες…