VIDEOS / Ωδή στον μέγα σκόρερ Γιώργο Βλαστό: Ο αρχηγός των ρεκόρ του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με αφορμή το μοναδικό, επίτευγμα του Γιώργου Βλαστού το Gentikoule θυμάται τα κατορθώματα ενός από τους μεγαλύτερους σκόρερ. Ο νεότερος αρχηγός, ο σκόρερ του 1ου τέρματος στην Ευρώπη και τα ρεκόρ.

Ο Γιώργος Βλαστός αποτελεί τον μοναδικό ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ που έχει πετύχει τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι, ρεκόρ που παραμένει αξεπέραστο μέχρι και τώρα.

Ξεκινώντας με τους αριθμούς, ο Γιώργος Βλαστός φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ για 10 ολόκληρα χρόνια: Από το 1982 μέχρι το 1992 φόρεσε την “ασπρόμαυρη” φανέλα γράφοντας την δική του προσωπική ιστορία με τον ΟΦΗ. Ο Βλαστός είναι ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του ΟΦΗ έχοντας πετύχει 56 γκολ από τα οποία τα 55 είναι στο πρωτάθλημα ενώ το “56ο” είναι και το πλέον σημαδιακό καθώς πέτυχε το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ της ομάδας στον αγώνα με την Χαΐντουκ Σπλιτ το 1986.

Θυμηθείτε το:

Η ιστορία γράφει λοιπόν το όνομα του Γιώργου Βλαστού στα χρυσά κατάστιχα της αφού ο τότε, μόλις 22 χρονών, αρχηγός του ΟΦΗ σκοράρει στο “Γεντί Κουλέ” και το όνομα του γίνεται αιώνιο. Ο Βλαστός μέχρι το 2012 κρατούσε το ρεκόρ του νεότερου αρχηγού του ΟΦΗ μέχρι το ματς που φόρεσε το περιβραχιόνιο ο Μανώλης Ζαχαράκης.

Ο Γιώργος Βλαστός “γράφει” 195 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Ευρώπη ωστόσο αυτός ο αριθμός ξεπερνάει σίγουρα τις 200 αφού μέσα στην λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται τα παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Βλαστός κατακτά ένα Κύπελλο Ελλάδας το 1987 ενώ θα δώσει το παρόν σε ακόμα έναν τελικό, το 1990 κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο ΟΦΗ ηττάται όμως το καταπληκτικό γκολ που πετυχαίνει με κεφαλιά – ψαράκι μένει αξέχαστο ενώ για χρόνια κοσμεί τους τίτλους αρχής της Αθλητικής Κυριακής!

Εδώ το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό

Το όνομα του Γιώργου Βλαστού βρίσκεται στην λίστα των σκόρερ στην μεγαλύτερη, σε έκταση, νίκη του ΟΦΗ επί του Ολυμπιακού όταν το 1987 τον συντρίβει με 4-1. Σε εκείνο το ματς, ο αρχισκόρερ του ΟΦΗ πετυχαίνει δύο γκολ…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook