Η επιστροφή του “θρύλου” στην Α’ Εθνική

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Έπειτα από έξι χρόνια απουσίας από τα “σαλόνια” του ελληνικού ποδοσφαίρου, το “Γεντί Κουλέ” επιστρέφει στην Α’ Εθνική και την Σούπερ Λίγκ στήνοντας το 420ο πάρτυ στα 32 χρόνια παρουσίας του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ποιος θα περίμενε ότι στις 25 Μαΐου 2005 όταν ο ΟΦΗ αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό στο “Γεντί Κουλέ”, η ιστορική έδρα της ομάδας θα έκανε να εμφανιστεί έξι χρόνια στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η απόφαση της προηγούμενης ιδιοκτησίας για αλλαγή έδρας και μεταφορά της ομάδας στο Παγκρήτιο Στάδιο είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της, τέσσερα χρόνια αργότερα.

Πλέον, το “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης” όπως έχει ονομαστεί από το 1996 λόγω του θανάτου του διοικητικού ηγέτη του θα υποδεχτεί ξανά τον ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ και αναμφίβολα η παρουσία του στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου στιγματίζει όλα τα υπόλοιπα γήπεδα. Άλλωστε, είναι κάτι που το παραδέχονται και το αποδέχονται όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ότι το “Γεντί Κουλέ” αποτελεί ένα από τα γήπεδα – “θρύλους” στην χώρα μας και μια από τις πιο καυτές έδρες.

Συνολικά, τα τελευταία 31 χρόνια έχουν διεξαχθεί 510 παιχνίδια εκ των οποίων τα 419 αφορούν την παρουσία του ΟΦΗ στην Α’ Εθνική. Όσον αφορά τα υπόλοιπα 91 έχουν ως εξής:

37 Β’ Εθνική
36 Κύπελλο Ελλάδας
12 Ευρωπαϊκές διοργανώσεις
5 Εθνική ομάδα 

Την φετινή περίοδο ο ΟΦΗ κατάφερε να παραμείνει αήττητος σε 17 παιχνίδια με απολογισμό 14 νίκες και 3 ισοπαλίες, για πρώτη φορά έπειτα από 24 χρόνια όταν και την σαιζόν 1986 – 1987 σε 15 παιχνίδια στην Α’ Εθνική κατάφερε να μείνει αήττητος έχοντας 13 νίκες και 2 ισοπαλίες ως απολογισμό. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από το 2009 που επέστρεψε στο «Γεντί Κουλέ» ο ΟΦΗ έχει συνολικό απολογισμό25 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες σε συνολικό αριθμό 34 αγώνων.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook