Βγαίνουμε με προσοχή για να μην έχουμε… πισωγυρίσματα

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Μετά από 42 μέρες αφήνουμε το σπίτι μας και τα sms, αλλά δεν ξεχνάμε τους κανόνες: “Πλένουμε χέρια, κρατάμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα”.

Η νέα “πραγματικότητα”, γιατί κανονικότητα δεν την λές,  με τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του SARS-CoV-2, πριν από 42 ημέρες, ξεκίνησε σήμερα στις 06.00 το πρωί.

Καταργείται η αποστολή sms στο 13033 που αφορούσε στις επιτρεπόμενες μετακινήσεις, τα έντυπα των εργαζομένων και ανοίγουν καταστήματα.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους, στα ΜΜΜ, ΤΑΧΙ, στα super market, καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, σε νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Πρόκειται για δύσκολη φάση που επιβάλλει ιδιαίτερη προσοχή. Όπλο μας η ευλαβική τήρηση των κανόνων ατομικής προστασίας, υγιεινής, αλλά και ευθύνης.

Χέρια πλένουμε, αποστάσεις κρατάμε, μάσκες φοράμε, είτε όπου είναι απαραίτητο, είτε όπου αυτό συνιστάται. Τηρούμε τους κανόνες μετακίνησης και κοινωνικής επαφής. Δεν μετακινούμαστε άσκοπα, δεν φεύγουμε εκτός του Νομού και των ορίων που επιτρέπονται, δεν συγχρωτιζόμαστε με παρέες άνω των 10 ατόμων.

Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί ο ιός είναι εδώ και το στοίχημα των επόμενων εβδομάδων είναι πιο δύσκολο, πιο σύνθετο και εξαιρετικά σημαντικό. «Να μείνουμε ασφαλείς, να μην δώσουμε χρόνο και τρόπο στον ιό να μεταδοθεί».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook