Κλάτενμπεργκ για τα χέρια μέσα στην περιοχή: Η λέξη “σκόπιμη” έχει αφαιρεθεί”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σε μία διευκρίνηση σχετικά με τον κανονισμό του χεριού προχώρησε ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με αφορμή τον αγώνα της Λίβερπουλ με τη Λιντς, λέγοντας πως η λέξη «σκόπιμο» έχει έχει καταργηθεί από τους κανονισμούς δύο χρόνια τώρα.

Μέσα από την ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ σχολίασε τις διαιτητικές αποφάσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στην πρώτη αγωνιστική της Premier League και με αφορμή το πέναλτι που δόθηκε στη Λίβερπουλ, για χέρι του Κοχ, είπε πως ο διαιτητής έπραξε σωστά που καταλόγισε πέναλτι, καθώς  η λέξη «σκόπιμη» έχει αφαιρεθεί από τους νόμους του παιχνιδιού, εδώ και δύο χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε για την φάση:

«Ο Μάικλ Όλιβερ ήταν 100 τοις εκατό σωστός στον καταλογισμό του πρώτου πέναλτι της Λίβερπουλ όταν το σουτ του Σαλάχ εκτρέπεται από το μηρό του αμυντικού του Λιντς Ρόμπιν Κοχ και χτυπά πάνω στο χέρι του. Ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα – και δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να μιλούν γι ‘αυτό δύο χρόνια αργότερα – αλλά η λέξη “σκόπιμη” έχει αφαιρεθεί από τους νόμους του παιχνιδιού.Δεν έχει σημασία ότι ο Koch δεν χτύπησε σκόπιμα την μπάλα, το χέρι του ήταν απλωμένο και σε αφύσικη θέση, έκανε το σώμα του μεγαλύτερο.Δεν έχει σημασία επίσης ότι η μπάλα είχε παραμορφωθεί πριν χτυπήσει το χέρι του. Ο Κοχ είχε ρίξει το σώμα του στο σούτ και ανέλαβε τον κίνδυνο. Γι ‘αυτό τώρα βλέπετε πολλούς αμυντικούς να πλησιάζουν σε τέτοιες καταστάσεις με τα χέρια τους πίσω από την πλάτη τους».