Pic | Αφιέρωμα στο μεγάλο φιλανθρωπικό έργο της Ελένης Μπούση

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της Ομογένειας Hellenic News of America φιλοξενείται αφιέρωμα αλλά και δηλώσεις της μητέρας του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Με τίτλο “η Ελένη Μπούση έχει πίστη στον Θεό, την επιστήμη και την φιλανθρωπία δουλεύοντας μαζί για να βρουν την θεραπεία στον καρκίνο” μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες προβολής του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες φιλοξενεί δηλώσεις της καταγράφοντας την τεράστια φιλανθρωπική δραστηριότητα της.

Η κ. Μπούση αναφέρεται στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και την προσπάθεια θεραπείας του καρκίνου εξιστορώντας προσωπικές εμπειρίες όπως την μάχη που έδωσε η μητέρα της. Όπως τονίζει το δημοσίευμα, η μητέρα της Ελένης Μπούση διαγνώστηκε με μια επιθετική μορφή καρκίνου όπου οι γιατροί της έδιναν από δύο έως πέντε μήνες ζωής. “Η μητέρα μου πήρε ένα δοκιμαστικό φάρμακο που της έσωσε την ζωή και έζησε 17 χρόνια. Μαζί με εκείνη, σώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο” τονίζει χαρακτηριστικά και παράλληλα αναφέρεται σε ένα άλλο παράδειγμα, την θεία της που έχει καταφέρει και ζει 22 χρόνια μετά την αρχική διάγνωση.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο που υποστηρίζει με το “Hippocratic Cancer Research Foundation” όπου η ίδια είναι πρόεδρος και έχει καταφέρει να συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια με τα οποία βοηθάει την έρευνα επιστημόνων στην μάχη κατά του καρκίνου ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα η προσπάθεια έχει επικεντρωθεί και στην μάχη κατά του κορονοϊού.

Μάλιστα πριν από λίγες εβδομάδες διοργανώθηκε διαδικτυακό γκαλά με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό των 600.000 δολαρίων.

Στην συνέχεια η ίδια μιλάει για την πανδημία του κορονοϊού εκφράζοντας την ανησυχία της για τις οικονομικές επιπτώσεις και την ψυχική υγεία εκατομμύρια κόσμου λόγω της επιβολής του lockdown για την αποφυγή της διασποράς του. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στα μικρά παιδιά τονίζοντας ότι “τα παιδιά πρέπει να κοινωνικοποιηθούν, χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή από όλους μας”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook