ΕΠΟ: Δημιουργεί επιτροπή για δυσφημιστικές δηλώσεις

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σε ποια κίνηση προχωρά η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Στη δημιουργία νέας επιτροπής που θα παρακολουθεί τις δυσφημιστικές δηλώσεις σε βάρος των διαιτητών προχωράει η ΕΠΟ, ώστε να κρίνεται αν πρέπει να παραπεμφθούν στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Όπως έγινε γνωστό ο Κώστας Σιμιτζόγλου που διατηρεί ταυτόχρονα τις ιδιότητες του αθλητικού και του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα (ήτοι του εισαγγελέα της πολιτείας αρμόδιου για αθλητικά θέματα και του εισαγγελέα της ΕΠΟ για τον Πειθαρχικό Κώδικα, αντίστοιχα), ζήτησε υλικό από τους πανηγυρισμούς των αξιωματούχων του ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου για να διακριβώσει αν είναι ποινικά ή πειθαρχικά κολάσιμοι.

Ωστόσο και η ΕΠΟ προχωρά στη δημιουργία νέας επιτροπής η οποία θα παρακολουθεί τις δυσφημιστικές δηλώσεις που γίνονται κυρίως κατά την εξέλιξη των πρωταθλημάτων σε βάρος διαιτητών προκειμένου να τις παραπέμπει στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα ώστε να κρίνει αν παραβιάζεται το άρθρο 20 Α του Πειθαρχικού Κώδικα και πρέπει να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις.

Η Επιτροπή αυτή θα αποτελείται από τρεις δικηγόρους τα ονόματα των οποίων θα τεθούν προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, που θα γίνει στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίο

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook