«Ικανός o Λόπεζ να ανεβάσει επίπεδο τον ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

O Γιάννης Χαμαλάκης αρθρογραφεί στο Gentikoule και μιλάει για τον Χόρχε Λόπεζ σκιαγραφόντας και αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του Ισπανού.

Πραγματικά, θεωρώ ότι για εμένα αποτελεί τεράστια έκπληξη η έλευση αυτού του παίκτη στην Ελλάδα. Αρχηγός της Σαραγόσα με 27 συμμετοχές στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου είναι στοιχεία που δεν αποτελούν αμελητέα ποσότητα για κανέναν ποδοσφαιριστή. Και πως έρχεται στην Ελλάδα, απορώ πραγματικά.

Ας ξεκινήσω όμως την αναφορά μου στον Χόρχε Λόπεζ που τον θεωρώ παικταρά και ένα από τα «πουλέν» μου στην Πριμέρα. Πέρυσι έπαιξε στην ομάδα της Αραγωνίας με διαφορετικούς προπονητές. Με τον Μαρσελίνιο αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης αλλά σαν χαφ αφού διαθέτει πολύ καλή μεταβίβαση και είναι ένας «δαντελένιος» παίκτης.

Αν είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Λόπεζ μπορεί να παίξει στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, είτε στην δεξιά πλευρά, είτε πίσω από τον επιθετικό ως ελεύθερος. Ακόμα και σε αυτήν την ηλικία, είναι ικανός να ανεβάσει επίπεδο τον ΟΦΗ. Μην ξεχνάμε ότι στο καλύτερο πρωτάθλημα είχε μια γεμάτη χρονιά με 27 παιχνίδια στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Στην συνέχεια όταν έφυγε ο Μαρσελίνιο, ο Χαβιέρ Αγκίρε χρησιμοποίησε το 4-5-1 και στην πεντάδα της μεσαίας γραμμής τον έβαζε ως εξτρέμ στην δεξιά πλευρά ωστόσο δεν είναι εξτρέμ αλλά χαφ δηλαδή δημιουργικός μέσος. Έχει κοφτή ντρίμπλα και διαθέτει την ικανότητα να παίξει εναντίον ενός. Του αρέσει να συγκλίνει στο κέντρο και να βρίσκει παίκτη με κάθετη πάσα ή να σουτάρει.

Στα αρνητικά του, το μειονέκτημα είναι ότι δεν μαρκάρει αλλά και ότι έχει μείνει ελεύθερος από τον περασμένο Ιούνη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook