ΑΠΟΨΗ: Αυτός είναι ο Βασίλης Βαλλιάνος

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Κύπριος δημοσιογράφος Σταύρος Παπαδημητρίου και ρεπόρτερ της Ένωσης Παραλιμνίου αρθρογραφεί στο Gentikoule για τον Βασίλη Βαλλιάνο παρουσιάζοντας τον στον κόσμο του ΟΦΗ. 

100% επαγγελματίας

Ξεκινώντας από τα εξωαγωνιστικά, ο Βασίλης είναι ο πιο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που είχαμε στο Παραλίμνι την προηγούμενη διετία. Ο ορισμός του παίκτη «πηγαίνω πρώτος και φεύγω τελευταίος από την προπόνηση». Ο ζωή του είναι 100% συνυφασμένη με αυτή του επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Παρ’ όλο που η περιοχή εδώ κρύβει πολλούς πειρασμούς, ήταν από τους λίγους που δεν επηρεάστηκαν και παρέμεινε προσηλωμένος στο ποδόσφαιρο, χωρίς ξενύχτια και καταχρήσεις. Και αυτό εξηγεί το σπάνιο φαινόμενο: Την πρώτη σεζόν όταν η ΕΝΠ ήταν στην Β’ Κατηγορία, αγωνίστηκε και στα 27 παιχνίδια ως βασικός (26 πρωτάθλημα και 1 Κύπελλο) έχοντας γίνει μόλις 2 φορές αλλαγή και στην δεύτερη σεζόν στην Α’ Κατηγορία, αγωνίστηκε και στα 27 παιχνίδια (26 πρωταθλήματος και 1 Κύπελλο), όλα ενενηντάλεπτα! Συνολικά, στα δύο χρόνια σε 54 παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του αγωνίστηκε σε όλα βασικός και στα 52 έχοντας ενενηντάλεπτη συμμετοχή. Αυτό δείχνει τον επαγγελματισμό και την σοβαρότητα στις προπονήσεις, αφού όχι μόνο ΔΕΝ τραυματίστηκε ποτέ αλλά παρά το ότι σαν αριστερό μπακ είχε απέναντι του παίκτες ικανούς στο ένας εναντίον ενός (εξτρέμ), δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνει σκληρά φάουλ ή να χάσει αντίπαλο και να τον τραβήξει απ’ την φανέλα, που του έφερνε ανόητες κάρτες. Δεν έφτασε ποτέ στο όριο των κιτρίνων καρτών (4) για να μείνει εκτός λόγω τιμωρίας.

Επιθετικά προσόντα

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το κυριότερο προσόν του πέραν της αντοχής που προείπαμε, είναι τα χτυπήματά του. Διαθέτει εξαιρετικό αριστερό πόδι και ενδεικτικό είναι ότι την διετία στην Ένωση αν και αριστερό μπακ, σκόραρε πέντε φορές. Τρία με χτυπήματα φάουλ και δύο με μακρινά σουτ έξω απ’ την περιοχή. Αν ο ΟΦΗ παίζει από τα άκρα και θέλει να ανεβάζει ψηλά τα μπακ για να γίνεται το Overlap, ο Βαλλιάνος θα ταιριάξει ιδανικά. Ειδικά αν έχει και ένα βαρύ σέντερ φορ που να είναι καλός κεφαλοσφαιριστής, τότε θα δημιουργηθούν πολλές προϋποθέσεις απ’ αυτό το δίδυμο. Παρ’ όλο που συμμετέχει ενεργά στο επιθετικό κομμάτι όποτε του ζητηθεί, δεν αφήνει ποτέ εκτεθειμένη την θέση του έχοντας πολύ γρήγορες επιστροφές.

Ανασταλτικά

Ανασταλτικά, το μόνο που μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα είναι το ύψος του. Ωστόσο, το γεγονός ότι στην θέση του έχει να αντιμετωπίσει παίκτες ίδιας σωματοδομής (σπάνια οι εξτρέμ είναι παίκτες 1.85-1.90) αυτό ελαχιστοποιεί τους κινδύνους.

Δεν είναι τυχαίο

Σε θέμα χαρακτήρα, είναι παιδί – μάλαμα. Δεν είναι τυχαίο ότι από το περσινό ρόστερ της ΕΝΠ, αποχώρησαν όλοι οι ξένοι – κοινοτικοί. Περισσότεροι από 15. Ο μοναδικός που προσέγγισε η διοίκηση για να προσπαθήσει να τον κρατήσει, ήταν ο Βαλλιάνος ωστόσο ο υποβιβασμός της ομάδας έριξε κατά πολύ το μπάτζετ και ήταν αδύνατο να καλύψει τις απαιτήσεις του. Το ότι έγινε προσπάθεια για παραμονή του, είναι συνδυασμός των ικανοτήτων του αλλά και του χαρακτήρα του αφού… μάτωσε την φανέλα από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι.

Σταύρος Παπαδημητρίου
www.kerkida.net

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook