Η θεία από το Σικάγο και οι…στάμνες

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Όταν είχε παιχθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1957 είχε κάνει πάταγο.

«Η θεία από το Σικάγο» είναι μια ταινία που ακόμα και σήμερα την βλέπεις ευχάριστα με την ερμηνεία της Γεωργίας Βασιλειάδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο να ξεχωρίζει και την σκηνή με τις στάμνες να έχει γίνει…viral.

Η υπόθεση: Ο Χαρίλαος (Ορέστης Μακρής), απόστρατος αξιωματικός με πολύ αυστηρές και συντηρητικές αρχές, μεγαλώνει τις κόρες του με… στρατιωτική πειθαρχία. Παρ’ όλη την επιθυμία του να τις παντρέψει δεν τις αφήνει πουθενά μόνες, με αποτέλεσμα να μην πλησιάζει άνδρας. Τα πάντα όμως ανατρέπονται, όταν φθάνει στην Αθήνα η χήρα αδελφή του Χαρίλαου, Καλλιόπη (Γεωργία Βασιλειάδου), από το Σικάγο όπου είχε ξενιτευτεί.

Μετά από μια σειρά αλλαγών στο σπίτι, η θεία αναλαμβάνει να αποκαταστήσει τις ανιψιές της, κάνοντας την αρχή με μια στάμνα που βρίσκει στο μπαλκόνι. Τελικά καταφέρνει όχι μόνο να παντρέψει και τα τέσσερα κορίτσια αλλά και να αποκατασταθεί η ίδια μια και μια στάμνα πέτυχε έναν παλιό της έρωτα.

Θα μπορούσε το σενάριο αυτό να γραφτεί πάνω στον ΟΦΗ; Με λίγη καλή φαντασία, άνετα. Οι στάμνες…όλα αυτά τα χρόνια έπεφταν σε λάθος ανθρώπους.

Από Φαγαδάκηδες, μέχρι Ιταλούς, Άγγλους και άλλους γαμπρούς που αποδείχθηκαν λίγοι για την πολύφερνη νύφη(είπαμε, το σενάριο απαιτεί φαντασία…). Η τελευταία στάμνα χτύπησε…διάνα. Ο Μιχάλης Μπούσης ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ και διαμένει μαζί με την οικογένεια του στο Σικάγο είναι ο γαμπρός που θα ήθελε κάθε νύφη που έχει ξεμείνει στο ράφι. Ο ΟΦΗ πέρασε πολλά τα τελευταία 18 χρόνια αλλά προκοπή δεν είδε.

Αναζητούσε πάντα μια λύση που θα του έδινε προοπτική. Ο Μιχάλης Μπούσης δείχνει να έχει το «πακέτο»(κυριολεκτικά και μεταφορικά). Το αν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο δεν έχει και πολύ σημασία. Από την στιγμή που ο ίδιος αποφάσισε να επενδύσει στον ΟΦΗ αυτό είναι δευτερεύον όταν μάλιστα έχει δίπλα του ανθρώπους (Γιάννης και Γιώργος Σαμαράς και Ηλίας Πουρσανίδης) που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο και έχουν τον σεβασμό όλων.

Το γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με τον ΟΦΗ, πως και με ποιο τρόπο θα πάρει τις μετοχές ή αν έχει και άλλους στόχους για την Ελλάδα και την Κρήτη είναι ερωτήματα που δεν έχουν ίσως και τόσο μεγάλη σημασία. Σημασία έχει να γίνει ο γάμος γιατί αν χαλάσει και αυτός η νύφη δεν πρόκειται να βρει γαμπρό όσες στάμνες κι αν πετάξει από το μπαλκόνι…

Νίκος Μαρκάκης / Εφημερίδα “Πάτρις”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook