Pics | Χάιμε Βέρα ο προπονητής

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Χιλιανός δημοσιογράφος και διευθυντής της ιστοσελίδας mdsports.cl Rodrigo Jara αρθρογραφεί στο Gentikoule και σκιαγραφεί το προφίλ του νέου τεχνικού του ΟΦΗ.

Χαιρετισμούς σε όλους από την Χιλή

Είμαι ο Rodrigo Jara, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Portales AM 1180 στο Σαντιάγκο της Χιλής.

Παράλληλα, είμαι διευθυντής της ιστοσελίδας www.mdsports.cl στο Κουρίκο της Χιλής και θα σας αναλύσω το προφίλ του Χάιμε Βέρα που μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή ήταν προπονητής της Curicó Unido, ομάδας που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Χιλής.

Η καριέρα του ως προπονητής στην Χιλή

Πριν ο Χάιμε Βέρα πάει στην Unido Curico, ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής στην Χιλή από τις μικρές ομάδες της Κόλο Κόλο ενώ είχε ένα σύντομο πέρασμα και από τον πάγκο της Ñublense. Το 2008 υπέγραψε στην Puerto Montt που αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος της Χιλής με την οποία τερμάτισε στην δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας της σεζόν με αποτέλεσμα να διεκδικήσει την άνοδο κόντρα στην Unión Española.

Ο τελικός ανόδου με την Union Espanola

Στο πρώτο παιχνίδι, στην έδρα της ομάδας του, γνώρισε την ήττα με 1-2. Στο δεύτερο παιχνίδι παίζοντας στο “Santa Laura Stadium”, η ομάδα του Χάιμε Βέρα βρέθηκε να προηγείται με 0-3 ωστόσο μετά από μια απίστευτη αντεπίθεση, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 3-3 με αποτέλεσμα η Deportes Puerto Montt να μην καταφέρει να πετύχει την άνοδο της στην πρώτη κατηγορία για χάνοντας τον στόχο για ένα γκολ. Στις αρχές του 2011, ο Βέρα δέχτηκε πρόταση για να ανανεώσει την συνεργασία του με την Puerto Montt όμως μετά την πρόταση της University of Concepción, αποφάσισε να αποχωρήσει.

Η πρόταση της Εθνικής ομάδας της Χιλής

Ωστόσο, δεν έμεινε δύο μήνες στην Concepción, καθώς ανταποκρίθηκε στην πρόταση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής ομάδας της Χιλής Κλαούντιο Μπόργκι προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα άμεσου συνεργάτη του έχοντας μάλιστα αυξημένες αρμοδιότητες. Εκτός από βοηθός του Μπόργκι, ο Βέρα κάθισε στον πάγκο της ομάδας σε κάποια από τα παιχνίδια για την Προκριματική φάση της Νοτίου Αμερικής.

Μετά την αποχώρηση του από την Εθνική ομάδα, το 2013 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Deportes Iquique, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Χιλής την περίοδο 2013 – 2014. 

Επιστροφή στους πάγκους

Στην συνέχεια αποχώρησε για την Deportes Antofagasta και μετά ξανά στην Deportes Iquique το 2015. Στην δεύτερη παρουσία του στους “Βασιλικούς Δράκους”, ήταν φιναλίστ στο πρωτάθλημα Απερτούρα του 2016 με αποτέλεσμα να πάρει το εισιτήριο για το Κόπα Λιμπερταδόρες της επόμενης περιόδου όπου η ομάδα του τερμάτισε τρίτη στον όμιλο που συμμετείχε με αποτέλεσμα να πάρει την πρόκριση για το Κόπα Σουνταμερικάνα του 2017. Εκεί αποκλείστηκε από την Ιντεπετιέντε. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς ο Βέρα αποφάσισε να αποχωρήσει. 

Η παρουσία του στην Unido Curico

Ο Βέρα πήγε στην Unido Curico την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2018 με στόχο να αποφύγει τον υποβιβασμό όπου τα κατάφερε. 

Οι αριθμοί του με την Unido Curico:

Παιχνίδια: 19

Νίκες: 9

Ισοπαλίες: 2

Ήττες: 8

Πως αγωνίζονταν οι ομάδες του Βέρα

Παραδείγματα από τον τρόπο με τον οποίο ο Χάιμε Βέρα παρέταξε την Unido Curico κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος

Κόντρα στην San Luis de Quillota (στην εντός έδρας νίκη με 1-0)

Κόντρα στην Κόλο Κόλο (εκτός έδρας ήττα με 2-0)

Κόντρα στην Temuco (εκτός έδρας ήττα με 1-2)

Μπορείτε να με βρείτε στο twitter as @ProfesorJara και στην σελίδα της ιστοσελίδας στο twitter @MDSportsCL και για περισσότερες πληροφορίες στο www.mdsports.cl

Thanks a lot.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook