Δεν θα αγωνιστεί στην β΄φάση των πλέι-αουτ ο ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Κώστας Παπαδόπουλος

Την απόφαση να μην κατέβει να αγωνιστεί, στην δεύτερη φάση των πλέι-άουτ της Α2, που θα γίνουν στην Πάτρα, έλαβε το πόλο του ΟΦΗ, διαμαρτυρόμενο για την μεταχείριση που έτυχε από την Ομοσπονδία και την διαιτησία, στα παιχνίδια της πρώτης φάσης που έγινε στη Λάρισα.

Οι άνθρωποι του ΟΦΗ χαρακτήρισαν εχθρική και απαράδεκτη τη συμπεριφορά, τόσο σε θέματα φιλοξενίας και διαμονής της αποστολής, όσο και σε θέματα διαιτησίας, με αποκορύφωμα το παιχνίδι με τη Λάρισα, στο οποίο αποβλήθηκε ο προπονητής της ομάδας Μάκης Βολτυράκης και δυο αθλητές του ΟΦΗ (Λεονταράκης-Μαλλιαρός).

Με αποτέλεσμα, ο ΟΦΗ, να κληθεί να αγωνιστεί αποδεκατισμένος δίχως αυτούς, στην δεύτερη φάση, όπως επίσης και χωρίς τον φουνταριστό Φανούρη Βασιλάκη, ο οποίος υπέστη κάταγμα στα δάχτυλα του χεριού του.

Ο επικεφαλής της υδατοσφαίρισης του ΟΦΗ Μιχάλης Σπαγουλάκης, που είναι 40 χρόνια στο πόλο του ΟΦΗ, τονίζει ότι «ξέρω ότι είναι μια σκληρή απόφαση, αλλά πρέπει να αντιδράσουμε με κάποιο τρόπο και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Τον ΟΦΗ πρέπει να τον σέβονται.

Όσα χρόνια υπηρετώ το άθλημα, αυτά που συνέβησαν φέτος, δεν τα έχω ξανασυναντήσει. Τα χαρακτηρίζω ύποπτα και απαράδεκτα, όλα αυτά που συνέβησαν σε βάρος του ΟΦΗ στη Λάρισα. Μίλησα και με άλλα σωματεία και θα κάνουν το ίδιο. Δεν θα κατέβουν να παίξουν. Είναι ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει και να εισακουστεί, ότι σωματεία όπως ο ΟΦΗ με ιστορία, αξίζουν περισσότερο σεβασμό».

Ο Μιχάλης Σπαγουλάκης, επισημαίνει ακόμη ότι «αναλαμβάνω προσωπικά το κόστος της απόφασης αυτής. Μίλησα με τον πρόεδρο τον Γιάννη Δανδάλη και παρ’ ότι δεν ήταν σύμφωνος και ήθελε να πάμε να παίξουμε, του ζήτησα να μην συμβεί αυτό, για τους λόγους που προανέφερα. Έχουμε πολλά παράπονα ως ΟΦΗ, από την Ομοσπονδία και πρέπει το ηχηρό αυτό μήνυμα, να περάσει. Δεν είναι θέμα χρημάτων, η απόφαση μας. Είναι το ηθικό κομμάτι περισσότερο».

Ο έφορος πόλο του ΟΦΗ, επισημαίνει ακόμη πως «μαζί με το Ρέθυμνο, ζητήσαμε από την Ομοσπονδία να πάρουμε στο Ηράκλειο τη μια φάση των πλέι-άουτ και αναλαμβάναμε διατροφή και διαμονή των ομάδων. Τελικά δεν μας έδωσαν τίποτε. Μας έστειλαν στη Λάρισα, όπου είχαμε μόνο τον ύπνο των αθλητών και τώρα στην Πάτρα, ούτε αυτό! Είναι ντροπή».

Για την επόμενη μέρα του ΟΦΗ, τονίζει ότι «δεν αλλάζει κάτι στο σχεδιασμό μας. Εμείς θα συνεχίσουμε, με μικρά παιδιά και στόχο την ανάδειξη τους, να χτίσουμε την ομάδα μας και να στείλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, στις εθνικές ομάδες. Έχουμε ήδη ένα κορμό και πάνω σε αυτόν θα βασιστούμε».