Χελάκης: “O Σίμος έχει κάνει ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις ακόμα και όταν χάνει”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Γιώργος Χελάκης στο to10.gr.

Το παιχνίδι στο Ηράκλειο ήταν πολύ καλό ποιοτικά κι αυτό οφείλεται στην ομάδα του Γιώργου Σίμου. Ο ΟΦΗ, όπως έκανε και στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό έκανε και με τον ΠΑΟΚ. Μπήκε και προσπάθησε να πάρει τη νίκη. Για τη νίκη έπαιξε κι όχι για να αποσπάσει έναν βαθμό. Να τα σημειώνουμε αυτά γιατί ομορφαίνουν τα ματς που βλέπουμε αλλά και το πρωτάθλημα μας που βαρύνεται με τόσες ασχήμιες.

Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με παίκτες ποιότητας και στόχο να μην αφήνει βαθμούς πουθενά στην καταδίωξη του Ολυμπιακού. Ήταν αναμενόμενο να μπει και να παίξει επιθετικά. Ο ΟΦΗ έκανε ακριβώς το ίδιο με τους παίκτες που διέθετε. Διότι είναι άλλο να σου λείπει ο Μαουρίσιο και να βάζεις τον Μίσιτς κι άλλο να σου λείπει ο Μεγιάδο και να βάζεις τον Κουτρουμπή. Ορισμένα πράγματα εξηγούνται πολύ απλά.

Όταν μάλιστα κουράστηκε ο Νέιρα κι έκανε λάθος πάσες το αγωνιστικό οικοδόμημα των κρητικών κλονίστηκε. Μένει όμως, η ουσία που είναι ότι ο Σίμος και οι συνεργάτες του κάνουν μια ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις ακόμα κι όταν χάνει τα ματς. Η αλήθεια είναι πως το ωραίο γκολ που πέτυχε ο 25χρονος Κροάτης Γιόσιπ Μίσιτς θα μπορούσε να είναι στο κερασάκι στην τούρτα της νίκης του ΠΑΟΚ.

Δεν ήταν γιατί ο γκολκίπερ Σωτηρίου δεν το επέτρεψε με τις εντυπωσιακές επεμβάσεις που έκανε στο πρώτο ημίχρονο. Αυτός κράτησε τον ΟΦΗ μέσα στο παιχνίδι σε τρεις περιπτώσεις που ο Μίσιτς κορυφαίος των νικητών και οι συμπαίκτες του δημιουργούσαν φάσεις για γκολ. Τέτοιες δημιούργησε και ο ΟΦΗ που θα πετύχαινε περισσότερα πράγματα αν ο σέντερ φορ Φιγκεϊρέντο δεν ήταν τόσο αρνητικός.

Αυτό βέβαια διαβάζεται και διαφορετικά. Ήταν από τις λίγες φορές φέτος που λειτούργησε σωστά και δεν δέχτηκε γκολ. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο Μάτος που είναι φύσει επιθετικός μπακ κάθισε πίσω για να έχει το νου του στον εκρηκτικό Σεμέδο τον οποίο και περιόρισε. Ο ΠΑΟΚ πήρε μια μεγάλη νίκη από την οποία κρατεί το αποτέλεσμα, το «μηδέν» στην άμυνα και την ασφάλεια ότι το VAR μπορεί και να παραμείνει αχρείαστο όταν «χρειαστεί»…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook