Η πρόταση του ΟΦΗ για το 20% που μπορεί να μειώσει το πρόβλημα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στην Ελλάδα, η πρόταση του Ηλία Πουρσανίδη και του ΟΦΗ για παρουσία στα παιχνίδια φιλάθλων που θα ισούται με το 20% της χωρητικότητας του γηπέδου τους, ήδη έχει λάβει θετικές κριτικές, ενώ σχολιάστηκε θετικά και από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Γράφει ο Νίκος Κώτσης στο to10.gr

Ο προϊστάμενος του αθλητισμού στη χώρα μετέφερε την κουβέντα για την εξέταση της συγκεκριμένης πρότασης μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν, ξεκαθαρίζοντας ότι τα 10 εναπομείναντα παιχνίδια των play off και τα ματς των play out, θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο.

Απόφαση εναρμονισμένη στις βουλές και τις οδηγίες των επιστημόνων, που όμως «ματώνει» ακόμη περισσότερο τα ταμεία των ΠΑΕ. Που θα χάσουν μεγάλα έσοδα, καθώς αναμενόταν να έχουν τη μεγαλύτερη πληρότητα των τελευταίων χρόνων, λόγω της μεγάλης σημασίας των αγώνων στο πάνω και το κάτω μισό της βαθμολογίας.

Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τη νέα δύσκολη πραγματικότητα. Πλέον, ομάδες και ποδοσφαιριστές θα πρέπει να προσαρμοστούν στα δεδομένα και να συμπορευτούν με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Καθώς είναι σαφές και επιβεβαιώνεται ακόμη και από τις συμφωνίες που κάνουν οι κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης, πως η «ζημιά» είναι δυσβάσταχτη όταν πρέπει να γίνει μονομερής αφομοίωσή της.

to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook