Ο ΟΦΗ όλων των φιλάθλων

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μέσα από τη διαδικασία των play off ο -έχων κίνητρα- ΟΦΗ πετυχαίνει τον στόχο που έχει θέσει. “Μεγαλώνει”! Γράφει ο Αποστόλης Λάμπος στο novasports.gr.

Με την εξασφάλιση μιας θέσης στην πρώτη εξάδα, οι ιθύνοντες του οργανισμού του ΟΦΗ είδαν μια μεγάλη ευκαιρία. Έθεσαν στόχο, χωρίς φόβο και χωρίς κανένα άγχος, η ομάδα να “μεγαλώσει” αγωνιστικά και να ανέβει επίπεδο. Τα δύο τελευταία παιχνίδια στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό και στο εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ, ο ΟΦΗ δείχνει πως έρχεται όλο και πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου.

Απέναντι σε ομάδες οι οποίες είναι όλες ευρωπαϊκού επιπέδου, η ομάδα του Γιώργου Σίμου παρουσιάζει συνέπεια και αγωνιστικότητα κάνοντας τους πάντες να απορούν για το από που απορρέει η “γέννηση κινήτρων”. Ο προπονητής της ομάδας είπε πως κίνητρο είναι και μόνο να αγωνίζεται κανείς με την ιστορική φανέλα του ΟΦΗ. Κίνητρο είναι να έχει απέναντί σου αυτούς τους αντιπάλους και να θες να τους κερδίσεις ακόμα και σε φιλικό.

Όπως όμως είπε ο Στάικος, ουσιαστικά συμπληρώνοντας τον προπονητή του, το κίνητρο κάθε ποδοσφαιριστής το βρίσκει μέσα του. Αυτό είναι δείγμα υψηλού βαθμού αυτοσεβασμού, σεβασμού στον Όμιλο που ανήκουν και κατ’ επέκταση σεβασμού στο ίδιο το άθλημα. Αυτό και μόνο είναι άξιιο συγχαρητηρίων. Κι αυτό γιατί ο ΟΦΗ καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, σαφώς και νοιάζεται για το αποτέλεσμα, αλλά θέλει να το κάνει με τον σωστό ή τον ορθολογικό τρόπο αν θέλετε.

Ας συμφωνήσουμε στο ότι σε αυτή την φετινή πορεία, δεν είναι λίγες οι φορές που οι οπαδοί της ομάδας θα σκέφτηκαν πως με μια διαφορετική προσέγγιση στα παιχνίδια, ίσως είχαν αποφευχθεί κάποιες ήττες και η ομάδα θα ήταν πιο ψηλά. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως η ομάδα μένοντας πιστή στο πλάνο της, έχει φέρει και αρκετά καλά αποτελέσματα αλλά έχει προσφέρει και σπουδαίο θέαμα. Κατά περιόδους έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις. Κι αν το γκολ του Νέιρα απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν ένα πολύ ωραίο γκολ, το γκολ του Φιγεϊρέντο είναι από εκείνα που μένουν στη μνήμη. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει μόνο την τελευταία κουβέντα στο γκολ. Δευτερόλεπτα νωρίτερα Κουτρουμπής, Στάικος, Βαζ και Μπράουν έχουν αλλάξει τη μπάλα εν ριπή οφθαλμού για να κρύψουν τη μπάλα και να την εμφανίσουν στα δίχτυα μετά από 5 επαφές 5 παικτών. Πριν τον Κουτρουμπή η μπάλα ήταν στα πόδια των παικτών του ΟΦΗ για περίπου 2 λεπτά χωρίς να παρεμβληθεί παίκτης του ΠΑΟΚ.

Κι έχει βάλει πολλά τέτοια ομαδικά γκολ η ομάδα του Γιώργου Σίμου φέτος. Ναι, όλοι στην ομάδα θέλουν το αποτέλεσμα, αλλά όλοι στην ομάδα παίζουν χωρίς τον “φόβο” του αποτελέσματος. Συνεπώς στον ΟΦΗ “ναι” υπάρχει πάντα το κίνητρο του σωστού ποδοσφαίρου και “όχι” δε θα παρεκκλίνουν του πλάνου στο βωμό του αποτελέσματος.

Οι φίλοι του Ομίλου θα πρέπει να είναι περήφανοι γι’ αυτό που πρεσβεύει αγωνιστικά η ομάδα τους, και να έχουν την υπομονή να τη βλέπουν να “μεγαλώνει” παίζοντας σωστό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από τα δύο τελευταία ματς με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στα οποία μάλιστα αγωνίστηκαν 20 ποδοσφαιριστές και τίποτα δεν “χάλασε” στον τρόπο λειτουργίας.

Οι υπόλοιποι φίλοι του ποδοσφαίρου μπορούν να παρακολουθούν τον ΟΦΗ να μεγαλώνει και να του βγάζουν το καπέλο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook