ΟΦΗ: Πώς το ασχημόπαπο έγινε κύκνος

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Tι διαφορά έχουν η μέρα με την νύχτα; Όση ακριβώς ο ΟΦΗ της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ των πλέι άουτ. Καμιά απολύτως σχέση μεταξύ τους με την ομάδα που παρουσιάστηκε στα πλέι άουτ να είναι σαφώς πολύ καλύτερη και με εντελώς διαφορετικό στιλ και νοοτροπία.

Την διαφορά πάνω από όλα έκανε ο…πάγκος. Ο Νίκος Νιόπλιας έδωσε ένα άλλο αέρα στην ομάδα και από loser  την έκανε μαχητική και νικήτρια. Οι αριθμοί λένε ότι είναι ο ιδανικός τρόπος για να πεις ψέματα αλλά στην προκειμένη περίπτωση λένε την αλήθεια.

Μια αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση των πλέι άουτ ο ΟΦΗ είναι 1ος στην ειδική βαθμολογία με 12 βαθμούς και αήττητος. Αυτό εξηγεί φυσικά και το γεγονός ότι ενώ μπήκε με την πλάτη στον τοίχο κατάφερε μια στροφή πριν το τέλος να κερδίσει την απευθείας παραμονή του, μετατρέποντας τον αγώνα με τον Παναιτωλικό σε τυπική διαδικασία.

Ο ΟΦΗ μπήκε από την αρχή αποφασισμένος να τα δώσει όλα για την παραμονή, στην οποία δεν θα έπρεπε καν να έχει μπλέξει και τελικά πήρε αυτό που ε βάση την πορεία του σε αυτά τα παιχνίδια άξιζε απόλυτα.

Σε έξι αγώνες έμεινε αήττητος με τρείς ήττες και άλλες τόσες ισοπαλίες κι ενώ ξεκίνησε με μειονέκτημα έδρας. Αυτό στην πορεία το ξεπέρασε με δυο νίκες και δυο ισοπαλίες μακριά από το Ηράκλειο και μάλιστα σε ματς που δεν δέχθηκε ούτε γκολ.

Αυτό κι αν είναι κατόρθωμα για τον φετινό ΟΦΗ που είχε μια από τις χειρότερες άμυνες στο πρωτάθλημα και που ελάχιστες φορές κατάφερε να κρατήσει το μηδέν. Συνολικά σε έξι αγώνες η άμυνα του δέχθηκε μόλις δυο γκολ, όλα στο Γεντί Κουλέ.

Επιθετικά δεν ήταν ιδιαίτερα δραστήριος ωστόσο πέτυχε γκολ στα κρίσιμα ματς και πήρε σημαντικές νίκες. Συνολικά σε έξι αγώνες σκόραρε 6 φορές.

Σε αυτή την πορεία σημαντική συνεισφορά είχαν και παίκτες που στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος για διάφορους λόγους δεν είχαν φανεί.

Παίκτες όπως ο Βάτερμαν, ο Μαρινάκης, ο Βούρος, ο Σακόρ και φυσικά ο Ντε Γκούζμαν ο οποίος σημείωσε τα τρία από τα έξι γκολ και ήταν όλα καθοριστικά. Τα άλλα τρία πέτυχαν οι Σακόρ, Σαρδινέρο και Σολίς.

Νίκος Μαρκάκης | Πατρίς

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook