Αφιέρωμα γερμανικής ιστοσελίδας στον Ντε Γκουζμάν: “Πήγε να παίξει μπάλα εκεί που άλλοι πάνε διακοπές”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σαν σήμερα το 2018 η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της μετά από 30 χρόνια όταν στέφθηκε Κυπελλούχος Γερμανίας και δεν ξέχασαν τον μέσο του ΟΦΗ.

Η ιστοσελίδα sge4ever.de αναφέρεται στον Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν και μάλιστα αναφέρεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο στην παρουσία του στον ΟΦΗ συνδυάζοντας το όνομα του με την Κρήτη που αποτελεί έναν εκ των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

Το καλοκαίρι του 2017, ο Ντε Γκούζμαν ήρθε στην Άιντραχτ από τη Νάπολι για περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ. Στα τρία χρόνια παρουσίας του στην Άιντραχτ, ο διεθνής Ολλανδός με ρίζες από τον Καναδά, τις Φιλιππίνες και την Τζαμάικα έπαιξε σε 68 επίσημους αγώνες. Ο -τότε- 30χρονος ήταν βασικός στον τελικό Κυπέλλου το 2018, (στον οποίο η Άιντραχτ νίκησε την Μπάγερν με 3-1) και έπαιξε για 74 λεπτά πριν αντικατασταθεί από τον Marco Russ. Το καλοκαίρι του 2020, το συμβόλαιο του Ντε Γκούζμαν με την ομάδα έληξε. Ο παίκτης είχε μείνει για τρεις μήνες χωρίς ομάδα και πήρε μεταγραφή στην ομάδα της πρώτης κατηγορίας στην Ελλάδα, τον ΟΦΗ. Ο 14 φορές διεθνής παίκτης «ξοδεύει» το τέλος της καριέρας του εκεί όπου άλλοι πηγαίνουν για διακοπές. Για τη νέα του ομάδα, ο Ντε Γκούζμαν ολοκλήρωσε τα 13 από τα πιθανά 21 παιχνίδια, πέτυχε 2 γκολ και «ετοίμασε» άλλο ένα. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τον επόμενο μήνα. Που θα συνεχίσει το ταξίδι του; Ο Ντε Γκούζμαν έχει σίγουρα πολλές ιδέες. Ακόμα και όταν βρισκόταν στην Φρανκφούρτη, χρησιμοποιούσε τον ελεύθερό του χρόνο σαν υπεύθυνος και προπονητής σε ένα ποδοσφαιρικό camp για παιδιά στον Καναδά.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook