Κάρλος Τάπια (Χιλιανός δημοσιογράφος) στο Gentikoule για τον Φελίπε Γκαγιέγκος

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Χιλιανός δημοσιογράφος Κάρλος Τάπια της εφημερίδας La Tercera αρθρογραφεί στο Gentikoule και σκιαγραφεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ.

Καλησπέρα σε όλους από την Χιλή. Ο ΟΦΗ είναι πολύ γνωστή ομάδα στην Χιλή και ο λόγος είναι η παρουσία των Χάιμε Βέρα και Αλεσάντρο Ίσις για μεγάλο διάστημα ως ποδοσφαιριστές αλλά και ως προπονητές πριν από δύο χρόνια.

Αρχικά να σας πω πως ο Γκαγιέγκος είναι μια πολύ σημαντική μεταγραφή για τον ΟΦΗ και πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές διαφορετικές θέσεις μέσα στο γήπεδο όμως η βασική του είναι αυτή του αμυντικού μέσου. Πρόκειται για έναν παίκτη που είναι ευέλικτος μέσα στο γήπεδο σε σχηματισμούς και θέσεις, η βασική του θέση είναι το νούμερο έξι όμως λόγω της πολύ καλής τεχνικής κατάρτισης που διαθέτει μπορεί να αγωνιστεί και αριστερά.

Όταν ξεκίνησε την καριέρα του στην Universidad de Chile, η πρώτη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε, έπαιζε ως αριστερό μπακ και στην συνέχεια μετατοπίστηκε στον άξονα όπου μονιμοποιήθηκε. Όταν έφυγε από την Χιλή για το Μεξικό, έγινε αμυντικός μέσος και πρόκειται για έναν αριστεροπόδαρο χαφ με πολύ καλή τεχνική που μπορεί να βοηθήσει τον ΟΦΗ σε πολλές διαφορετικές θέσεις.

Ο Γκαγιέγκος είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει εμπειρία από την Ευρώπη έχοντας παίξει σε Ισπανία, Γερμανία και βέβαια τα τελευταία επτά χρόνια αγωνίζεται στο Μεξικό που για την Χιλή, δυστυχώς για εκείνον, δεν είναι πρωτάθλημα που το παρακολουθεί ο περισσότερος κόσμος όσο εκείνα της Ευρώπης. Και αυτό ισχύει και για τα ΜΜΕ της Χιλής που αδίκησαν τον Γκαγιέγκος σε όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας του στο Μεξικό.

Είναι ποδοσφαιριστής με συνεχόμενα χρόνια καλής παρουσίας στο Μεξικό, γεμάτες σεζόν και έχει παίξει σε ομάδα με πίεση και πάρα πολύ κόσμο όπως είναι η Νεκάξα.

Μέσα στο γήπεδο μπορεί να προσφέρει σε πολλούς τομείς. Δημιουργικά αλλά και εκτελεστικά αφού παρότι παίζει στο κέντρο είναι ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει αρκετά γκολ με μακρινά σουτ. Έχει πολύ καλό αριστερό πόδι και μεγάλη εμπειρία. Είναι παίκτης που μπορεί να πετύχει πολλά με τον ΟΦΗ και να κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεν γνωρίζω το συμβόλαιο του Γκαγιέγκος στο Μεξικό όμως είναι αλήθεια πως οι μεγάλες ομάδες της χώρας πληρώνουν ακριβά συμβόλαια όπως στην Ευρώπη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook