PERSONA NON GRATA Ο ΦΩΤΙΑΣ: Μας περνάει για… UFO ο Κλάτενμπεργκ;

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Νευρικό κλονισμό έχει υποστεί ο οργανισμός του ΟΦΗ από το βράδυ του Σαββάτου από την αισχρή διαιτησία Φωτιά-Τζοβάρα στην Τούμπα. Και πώς να τον αποφύγει, όταν για πρώτη φορά για ομάδα που σκοράρει  την ίδια στιγμή όχι μόνο ακυρώνεται το γκολ αλλά δίνεται σε βάρος της πέναλτι από την προηγούμενη φάση και βρίσκεται εκείνη στη σέντρα αντί για τον αντίπαλό της.

Το κακό με τους Έλληνες διαιτητές έχει παραγίνει και ιδιαίτερα με τον Φωτιά, ο οποίος αποτελεί το πουλέν του Μαρκ Κλάτενμπεργκ.  Ο γεννημένος στις 10 Απριλίου 1989 «διαστημάνθρωπος»,  όπως τον αποκαλούν αφού έχει μεταπτυχιακό στην αστροφυσική, έγινε διεθνής με τις… πλάτες του Άγγλου αρχιδιαιτητή. Έκτοτε, και παρά το γεγονός ότι τα έργα και οι ημέρες του είναι γεμάτα από διαιτητικές «μουτζούρες», ο συγκεκριμένος ρέφερι τυγχάνει μιας περίεργης ευνοϊκής αντιμετώπισης.

Σε μια σοβαρή χώρα, με έναν  ικανό και δίκαιο αρχιδιαιτητή, ο Φωτιάς θα είχε πάει ήδη σπίτι του και θα ασχολείτο με το… διάστημα. Στην Ελλάδα όχι μόνο παραμένει και σφυρίζει αλλά και εκθέτει και τον «μέντορά» του. Διότι ο Κλάτενμπεργκ είχε αδειάσει τον «εκλεκτό» του μετά το ματς του Ατρομήτου με τον Άρη, όταν σε αντίστοιχη φάση με εκείνη του Βούρου, όχι μόνο ήταν κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει πέναλτι αλλά έψεξε και τον Φωτιά ότι  κακώς φώναξε τον διαιτητή στο VAR για να δει τη φάση. Το συμπέρασμα που προκύπτει, λοιπόν, είναι ότι ο ένας καλύπτει τον άλλο με το σύστημα της διαιτησίας να κάνει τη δουλειά του.

Στη Θεσσαλονίκη, το περασμένο Σάββατο συντελέστηκε ένα διαιτητικό «έγκλημα» βγαλμένο από τις ένδοξες εποχές της παράγκας. Ο Φωτιάς, επειδή δεν είναι η πρώτη φορά, θεωρείται persona non grata για τον ΟΦΗ και την Κρήτη (ποιος ξεχνάει την περσινή διαιτητική ‘καρμανιόλα’ στον Εργοτέλη). Το ίδιο υπεύθυνος για ό,τι συνέβη είναι και ο Άγγλος αρχιδιαιτητής ο οποίος προφανώς, αν και δεν έχει τις γνώσεις του Φωτιά, μας θεωρεί UFO…

Νίκος Μαρκάκης | Πατρίς

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook