Ο επιμένων νικά…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athleticradio.gr

«Η επίθεση φέρνει φίλους αλλά η άμυνα δίνει τους τίτλους». Η φράση αυτή που έχει ειπωθεί παλαιότερα ταιριάζει απόλυτα στην αγωνιστική κατάσταση του ΟΦΗ το τελευταίο διάστημα και κυρίως μετά την διακοπή με την Κρητική ομάδα να πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία με «όπλο» της την καλή αμυντική λειτουργία. Η νίκη με τον Αστέρα Τρίπολης  με 1-0 ήταν το 4ο σερί παιχνίδι, στο οποίο ο ΟΦΗ κρατάει το μηδέν, κάτι που στον α΄ γύρο φαινόταν αδύνατο να συμβεί… 

Κι όμως ο ΟΦΗ με την ίδια σχεδόν ομάδα, τους ίδιους παίκτες και με το σύστημα που και η προηγούμενη τεχνική ηγεσία είχε επιλέξει αρκετές φορές έχει καταφέρει να αλλάξει το αγωνιστικό του προφίλ, να γίνει πολύ σκληρός  αμυντικά και να βασίζει σε αυτόν τον τομέα τα(θετικά) αποτελέσματα. Ο Νταμπράουσκας αν και είχε δηλώσει όταν ήρθε ότι είναι θιασώτης του επιθετικού-κυριαρχικού ποδοσφαίρου, διαπιστώνοντας τις αδυναμίες της ομάδας στην αμυντική λειτουργία, άλλαξε ρότα και καθιερώνοντας τριάδα στην άμυνα κατάφερε να συμμαζέψει την ομάδα του, η οποία μπορεί να μην θέλγει με την απόδοση της αλλά ξέρει πλέον να παίρνει αυτό που θέλει. Οι αριθμοί «μιλούν» στην περίπτωση του ΟΦΗ. Μέχρι την 9η αγωνιστική είχε 6 βαθμούς με 1 νίκη-3 ισοπαλίες και 5 ήττες με 7-14 απολογισμό στα γκολ. Από την 10η αγωνιστική, με τον Λιθουανό στον πάγκο του μετράει 13 βαθμούς με 3 νίκες-4 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες με απολογισμό 9-9 στα γκολ.

Ο ΟΦΗ λοιπόν άφησε κατά μέρος το θεαματικό ποδόσφαιρο, που έτσι κι αλλιώς με το υλικό που έχει δεν θα μπορούσε να το υποστηρίξει και μπήκε σε μια άλλη, πιο ρεαλιστική λογική και προσέγγιση του «κρατάω πρώτα το μηδέν στην άμυνα και πάω για το  ένα γκολ που θα μου  δώσει τη νίκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ATHLETICRADIO.GR

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook