Οι μεγάλες νίκες, ο κόσμος και ο αρχηγός…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Όταν τελείωσε το παιχνίδι στο Γεντί Κουλέ προσπαθούσα να θυμηθώ πότε για τελευταία φορά ο κόσμος ήταν τόσο χαρούμενος, με τη νίκη να έρχεται στις καθυστερήσεις που πάντα είναι πιο γλυκιά. Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athletic.gr

Το μυαλό μου πήγε πρώτα, λόγω και του σκορ(3-2), στο μπαράζ παραμονής με τον Πλατανιά. Από τότε όμως, Μάιο του 2019 έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και τουλάχιστον δυο φορές ακόμα ο ΟΦΗ γύρισε ματς και πήρε αποτέλεσμα στο τέλος: η πρώτη τον Σεπτέμβριο του 2021 με την ΑΕΚ όταν ανέτρεψε το 0-3 και σε 3-3 και τον περασμένο Νοέμβριο όταν είχε επιστρέψει από το 0-1 του Λεβαδειακού και είχε πάρει το τρίποντο με 2-1 που ήταν η αρχή της αντεπίθεσης για την σωτηρία.

Κόντρα στον Άρη, η ανατροπή πήγε να γίνει από την αντίπαλη πλευρά με το 2-0 του ΟΦΗ να γίνεται 2-2 και παρά ένα… δοκάρι  2-3 αλλά το τέλος γράφτηκε με ένα πανομοιότυπο τρόπο, με τις δυο προηγούμενες φορές, με τον Νέιρα να μπαίνει στο γήπεδο και με την αύρα του αλλά και την μεγάλη κλάση του να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.

Οι μεγάλες νίκες, εκείνες που δίνουν έξτρα ικανοποίηση έρχονται είτε κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους είτε στο τέλος. Στο ματς της πρεμιέρας υπήρξε ο ιδανικός συνδυασμός αφού ο ΟΦΗ επικράτησε μιας πολύ καλής ομάδας και έφτασε στον στόχο του με ένα γκολ στο τέλος όταν τα περιθώρια αντίδρασης πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι περιορισμένα. Κατά σύμπτωση και η τελευταία νίκη σε πρεμιέρα είχε έρθει πριν εννιά χρόνια, Αύγουστο του 2014 όταν είχε επικρατήσει 1-0 με γκολ του Πετρόπουλου 1-0 του Παναιτωλικού, αναγκάζοντας τότε τον Γκατούζο να φτάσει μέχρι την σέντρα για να πανηγυρίσει.

Οι μεγάλες νίκες είναι εκείνες που χαρακτηρίζουν και τις μεγάλες ομάδες. Ο ΟΦΗ που προσπαθεί τα τελευταία χρόνια για να γίνει ξανά πρωταγωνιστής δεν έχει άλλο δρόμο από το να κατακτά νίκες όπως αυτή στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Άρη. Δεν έχει άλλη επιλογή από το κάνει ξανά το Γεντί Κουλέ έδρα-φόβητρο, όπως ήταν κάποτε που δεν υπολόγιζε ονόματα και όποιος κι αν ήταν ο αντίπαλος είτε είχε απέναντι του τον Ολυμπιακό είτε τον Πανιώνιο το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ATHLETIC.GR

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook