Νίκη με μυαλό και τακτική και Αμπαντά που θύμισε Γκόμεζ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Είναι ο ΟΦΗ που κέρδισε στο Ηράκλειο Άρη και ΠΑΟΚ η ίδια ομάδα που έχασε με κάτω τα χέρια από τον Αστέρα στην Τρίπολη; Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athletic.gr.

Θεωρητικά ναι, πρακτικά και ουσιαστικά όχι και θα δούμε παρακάτω το γιατί. Καταρχήν πριν πάμε να αναλύσουμε τις έγινε το βράδυ της Κυριακής στα Καμίνια να αναφέρουμε ότι η εβδομάδα που πέρασε κύλησε με γκρίνια από τον κόσμο για την εικόνα της ομάδας στην Τρίπολη και με τους προβολείς στραμμένους στην μεταγραφή του Μανδά. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ πέρασε σε δεύτερη μοίρα αλλά ευτυχώς όχι για την ίδια την ομάδα, η οποία όπως έδειξε στο χορτάρι ήταν άψογα προετοιμασμένη για αυτό το σημαντικό ματς.

Η προετοιμασία μιας ομάδας, αγωνιστική και πνευματική είναι ευθύνη του προπονητή. Ο  Βάλντας Νταμπράουσκας μετά το κάζο της Τρίπολης, πέρασε σίγουρα την πιο δύσκολη εβδομάδα του στον ΟΦΗ γιατί από την μια είχε να διαχειριστεί την ήττα και τον τρόπο που ήρθε και από την άλλη έπρεπε να κρατήσει τους παίκτες του συγκεντρωμένους, μακριά από όλη την μεταγραφολογία γύρω από τον Μανδά. Ο Λιθουανός μπορεί να έκανε λάθη στην Τρίπολη αλλά δεν κρύφτηκε. Ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογούσε και όπως φάνηκε από τις επιλογές του στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ κατάλαβε τα λάθη του και τα διόρθωσε. Η νίκη επί του Δικεφάλου είναι δική του επιτυχία και στην συνέχεια των παικτών του που αυτή τη φορά έκαναν στο γήπεδο αυτό που δεν έκαναν στο προηγούμενο παιχνίδι. Μπήκαν από τη αρχή στο πνεύμα του αγώνα, εφάρμοσαν κατά γράμμα τις εντολές του, και συνεπικουρούμενοι από τον 12ο παίκτη (κόσμο) κατάφεραν να φτάσουν σε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο που αφήνει κι άλλα κέρδη πλην των τριών βαθμών.

Ο ΟΦΗ πραγματοποίησε με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ την καλύτερη φετινή εμφάνιση. Όχι από άποψη θεάματος αλλά γιατί φάνηκε απόλυτα διαβασμένος και προετοιμασμένος τόσο αγωνιστικά όσο και σε επίπεδο μυαλού. Και με τον Άρη είχε προσπαθήσει πολύ αλλά χωρίς να αποφύγει λάθη τα οποία μπορούσαν να του κοστίσουν στην απώλεια της νίκης. Με τον Δικέφαλο τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ATHLETIC.GR

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook