Η νίκη χάθηκε από τις αμυντικές αρρυθμίες…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Και τώρα τι να κάνει ΟΦΗ μετά το 2-2 της Λαμίας; Να γελάει ή να κλαίει; Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athletic.gr.

Με μια ψύχραιμη ματιά αν το δει κανείς θα διαπιστώσει ότι από την μια σαν αποτέλεσμα δεν είναι άσχημο αλλά από την άλλη σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα θα μπορούσε να είναι και καλύτερο. Καταρχήν, για να ξέρουμε τι λέμε  ο ΟΦΗ που στοχεύει στην εξάδα τέτοια παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζει. Όταν έχεις δημιουργήσει ένα σύνολο, το οποίο έχει την φιλοδοξία να κάνει μια καλύτερη πορεία από την περσινή και να μπει στα πλέι οφ ομάδες τύπου Λαμίας, οφείλεις να τις ξεπερνάς χωρίς απώλειες ακόμα και εκτός έδρας. 

Ο ΟΦΗ πήγε στην Λαμία για να νικήσει αλλά δεν τα κατάφερε. Στο podcast με τον Μανόλη Σαρρή πριν από το ματς είχα πει ότι το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την άμυνα. Αν κρατήσει το μηδέν, είπα στον Μάνο, ένα γκολ τουλάχιστον θα το βρει και θα κερδίσει. Αν όμως δεχθεί τότε πρέπει να βρει δύο που δεν θα είναι εύκολο. Τελικά τα δυο γκολ μπροστά τα βρήκε ο ΟΦΗ αλλά δέχθηκε άλλα τόσα και το ματς έμεινε στην ισοπαλία. Δίκαιο, κατά την γνώμη μου, το αποτέλεσμα έστω κι αν ο ΟΦΗ έδειξε καλύτερα στοιχεία ομάδας από τους γηπεδούχους.

Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι με τις δύο ομάδες να έχουν την ίδια τακτική. Η έκπληξη έγινε από τον Βόκολο που παρέταξε την ομάδα του με το ίδιο ακριβώς σχήμα του ΟΦΗ με στόχο να περιορίσει τους ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς του. Οι δύο ομάδες επιχειρούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα κυρίως με βαθιές μπαλιές στο κέντρο της άμυνας. Ο ΟΦΗ στάθηκε καλά σε αυτό το διάστημα μην επιτρέποντας ευκαιρίες στον αντίπαλο, ωστόσο δεν έλειψαν κάποια προβλήματα  από τις στημένες φάσεις. Η Λαμία από την πλευρά της φαινόταν να μην μπορεί να ανταποκριθεί αμυντικά με τα στόπερ της και κυρίως τον Πάβλοβετς να έχουν αδυναμία στην αντιμετώπιση του Ντίκο. Ο ΟΦΗ βρήκε το γκολ από τον Μαλινέζο επιθετικό  από ένα λάθος της άμυνας και πήρε κεφάλι στο σκορ πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ του.

Στην επανάληψη έγινε αυτό που δεν έπρεπε να γίνει. Στην πρώτη επίθεση της Λαμίας, ο Καρλίτος με μια κάθετη πάσα «τρύπησε» την αργή άμυνα του ΟΦΗ και ο Τσιλούλης έφερε το ματς στα ίσα. Ο Βόκολος είχε ήδη παρέμβει στο ματς αλλάζοντας την διάταξη της ομάδας του σε 4-2-3-1 βγάζοντας από το ματς τον Πάβλοβετς, περνώντας τον έμπειρο Τόσιτς και γυρνώντας πιο πίσω τον Σλίβκα. Μετά την ισοφάριση ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς να δημιουργεί φάσεις αλλά  βρήκε  το δεύτερο γκολ από ένα πολύ καλό πάσινγκ-γκέιμ με 16 πάσες αλλά και τυχερό  αφού το σουτ του Γκαγιέγος κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα.

Όμως ούτε το 1-2 έμοιαζε αρκετό για να του δώσει ασφάλεια αφού οι γηπεδούχοι κέρδισαν και πάλι μέτρα στο γήπεδο, ζήτησαν την ισοφάριση  και τελικά έφτασαν σε αυτή με ένα τυχερό αυτό-γκολ του Καρώ μετά από κόρνερ. Ο ΟΦΗ στο β΄ μέρος είχε χάσει από νωρίς τον Ντίκο που αποχώρησε με τραυματισμό ενώ ο Νταμπράουσκας έκανε τις αλλαγές του μετά το 2-2 αφήνοντας στο ματς περισσότερο από όσο έπρεπε τον κουρασμένο Τοράλ και τον αρνητικό Τοράρινσον. Στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού, ο ΟΦΗ πήρε την μπάλα, τη κυκλοφόρησε ωραία αλλά τις περισσότερες φορές χωρίς ουσία. Απείλησε δυο φορές με τον Νέιρα αλλά την πρώτη φορά ο Αργεντινός λειτούργησε ατομικά σουτάροντας σε αντίπαλο(ενώ θα μπορούσε να πασάρει στον Φελίπε) και την δεύτερη έστειλε την μπάλα μόλις άουτ στην τελευταία φάση του αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ATHLETIC.GR

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook