Μεγάλο θέμα το μηδέν πίσω…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ έχασε το Σάββατο την ευκαιρία να κάνει ένα βαθμολογικό άλμα προς την κορυφή και να αφήσει πίσω του τους ανταγωνιστές για την εξάδα αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athletic.gr.

Άλλες φορές σου δίνει  πράγματα και άλλες σου τα  παίρνει μέσα από τα χέρια σου. Ο ΟΦΗ κέρδισε στις καθυστερήσεις Άρη και ΠΑΟΚ και έχασε την νίκη στο ματς με τον Ατρόμητο λίγο πριν από τέλος. Κάποια άλλη φορά θα ξαναπάρει βαθμούς στο φινάλε, θα  χάσει ξανά και πάει λέγοντας…

Τα γράφω αυτά γιατί δεν ωφελεί πλέον να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα αλλά να δούμε την πραγματικότητα. Ο ΟΦΗ χωρίς να έχει παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο μέχρι σήμερα, έχει συγκεντρώσει οκτώ βαθμούς και  βρίσκεται πολύ ψηλότερα από εκεί που θα περίμενε  κανείς στο ξεκίνημα της σεζόν. Έχοντας παίξει με Άρη ΠΑΟΚ, Ατρόμητο  εντός και με Αστέρα Τρίπολης και Λαμία εκτός  βρίσκεται,  με βάση την περσινή του συγκομιδή στα συγκεκριμένα παιχνίδια στο +4. Από βαθμολογικής πλευράς λοιπόν, μια χαρά είναι ο απολογισμός. Το θέμα είναι στην αγωνιστική παρουσία της ομάδας η οποία ακόμα δεν έχει φτάσει στα επίπεδα που ήταν πέρυσι στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Κόντρα στον Ατρόμητο ο ΟΦΗ θα μπορούσε να πάρει τη νίκη βάσει της εικόνας του στο β΄ ημίχρονο. Θα μπορούσε όμως και να είχε χάσει το ματς με την απόδοση που είχε στο α΄45λεπτο και κυρίως στα πρώτα 20 λεπτά. Μια ομάδα η οποία- σύμφωνα με τον προπονητή της- θέλει να παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο δεν νοείται να μπαίνει στο γήπεδο και ιδιαίτερα στην έδρα της με τη νοοτροπία που είχε στο ξεκίνημα ο ΟΦΗ δίνοντας στον αντίπαλο του πολλές φορές την ευκαιρία να απειλήσει. Η τύχη και ο Πασαλίδης στην φάση του 29΄τον βοήθησαν ώστε να γλιτώσει και στην συνέχεια να βρει και το γκολ με το οποίο πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Ο Νταμπράουσκας  δικαιώθηκε μεν  με την επιλογή του να ξεκινήσει τον Αμπαντά από αριστερά αλλά μόνο για τις επιθετικές αρετές του Γάλλου που έχει ήδη δυο ασίστ και ένα γκολ νίκης. Αμυντικά, η αριστερή πτέρυγα του ΟΦΗ είτε με τον Αμπαντά είτε με τον Τοράρινσον μοιάζει με την… τρύπα του όζοντος και δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα γκολ αλλά και οι ευκαιρίες των αντιπάλων, μέχρι τώρα έχουν σημειωθεί από αυτή την πλευρά αφού και οι δυο είναι περισσότερο χαφ- εξτρέμ παρά αμυντικοί. Το Σάββατο  ο Κεσχρίντα με τον Ρομπάιγ έκαναν πάρτι στο α΄ μέρος και είναι ευτύχημα για τον ΟΦΗ που αντί να είναι πίσω στο σκορ σε αυτό το διάστημα βρέθηκε να προηγείται. Τυχερός στάθηκε και στην φάση του 47΄με το δοκάρι του Βαλέντσια γιατί αν γινόταν το 1-1 στο σημείο εκείνο η ψυχολογία θα έγερνε προς την μεριά του Ατρομήτου. Ωστόσο όσο τυχερός στάθηκε ο ΟΦΗ στα πρώτα 7 άλλο τόσο άτυχος υπήρξε στην συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ATHLETIC.GR

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook