Μήπως ήρθε η ώρα για αλλαγές;

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athletic.gr

Τι είναι αυτό που κρατάει ο ΟΦΗ από το βράδυ της Δευτέρας στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό; Την παρουσία του κόσμου του και μόνο αυτή. Κι όταν μόνο ο κόσμος είναι παρών και η ομάδα απούσα σημαίνει ότι κάτι δεν έχει πάει καλά και στον αγώνα κόντρα στους «ερυθρόλευκους» όλα πήγαν στραβά και ανάποδα.

Το αποτέλεσμα δεν έχει καμιά σημασία. Κάποια στιγμή θα ερχόταν και η ήττα σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Και στατιστικά να το δει κανείς ήταν δύσκολο έως αδύνατο για τον ΟΦΗ να κερδίσει όλους τους «μεγάλους». Ο Ολυμπιακός ήρθε στο Ηράκλειο διαβασμένος, γνώριζε τι είχε να αντιμετωπίσει και παίζοντας απλά, σοβαρά και μυαλωμένα αξιοποίησε την ποιότητα που διαθέτει παίρνοντας αυτό που δεν κατάφεραν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης. Η νίκη του Ολυμπιακού ήρθε απόλυτα δίκαια βάσει της ροής του παιχνιδιού και πολύ πιο εύκολα από ότι περίμεναν και οι ίδιοι οι «ερυθρόλευκοι» που ερχόμενοι στο Ηράκλειο ήταν έτοιμοι για μια μεγάλη μάχη, με βάση όσα είχαν γίνει στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα, ωστόσο φρόντισε και ο ΟΦΗ να κάνει πιο εύκολο το έργο του με το να μην παρουσιαστεί καθόλου στο γήπεδο.

Να θεωρήσει κανείς ότι η απογοητευτική εικόνα του ΟΦΗ ήταν μια συνέχεια του αγώνα της περασμένης εβδομάδας στην Λαμία με την Κηφισιά; Είναι πολύ πιθανό αφού η εικόνα δεν είχε και πολλές διαφορές. Άλλος ο αντίπαλος αλλά ίδια η νοοτροπία και η αντιμετώπιση. Το θέμα είναι ότι εκτός από τους παίκτες σε κακή βραδιά (ξανά) βρέθηκε ο Νταμπράουσκας. Ο Λιθουανός δεν διάγει την καλύτερη του περίοδο στον πάγκο και αυτό έγινε εμφανές και στην Λαμία αλλά και με τον Ολυμπιακό όπου η διαχείριση του ρόστερ και του αγώνα ήταν πολύ κακή. Η ευθύνη του είναι μεγάλη και στην ψυχολογική προετοιμασία αλλά και στο κοουτσάρισμα όπου ειδικά στο παιχνίδι της Δευτέρας ξέφυγε από τα όρια της λογικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ATHLETIC.GR

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook