Ο διακόπτης κολλημένος στο OFF(Η)

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του athletic.gr

Περίμενε να δει  άσπρη μέρα την «Μαύρη Παρασκευή» αλλά η βραδιά ήταν τελικά μαύρη κι άραχνη για τον ΟΦΗ που δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τον Βόλο και συνέχισε το αρνητικό σερί του, έχοντας να χαρεί νίκη στο πρωτάθλημα από εκείνη την νύχτα της 2ης Οκτωβρίου και το 2-0 επί της ΑΕΚ. Από τότε ο διακόπτης πατήθηκε στο OFF(Η) και είναι κολλημένος εκεί μέχρι και σήμερα. Πέντε αγώνες, εκ των οποίων οι τρείς στο Ηράκλειο με απολογισμό 3 ισοπαλίες και 2 ήττες και βαθμολογική συγκομιδή 3 βαθμών.

Υπάρχουν κι εκείνοι που αντιτάσσουν σε όλα αυτά το γεγονός ότι αυτή την στιγμή ο ΟΦΗ είναι 6ος έστω ισόβαθμος της Λαμίας στους 15 πόντους, άρα βρίσκεται μέσα στον στόχο του. Το επιχείρημα αυτό θεωρητικά είναι σωστό πρακτικά όμως η εικόνα του ΟΦΗ εδώ κι ένα μήνα το καταρρίπτει χωρίς δεύτερη σκέψη. Το θέμα είναι να μπει ο ΟΦΗ στα πλέι οφ; Σε ένα πρωτάθλημα όπου οι ομάδες που παραδοσιακά διεκδικούν θέση στην εξάδα, κολυμπούν μέχρι τώρα σε ρηχά νερά, οι πιθανότητες να πετύχει ο ΟΦΗ τον στόχο του είναι αρκετές. Το ερώτημα όμως που αβίαστα προκύπτει είναι να μπει ο ΟΦΗ στα πλέι οφ να κάνει τί;

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια που κέρδισε θέση για την εξάδα κι όχι μόνο καθώς εκείνη η χρονιά λόγω της τιμωρίας του Παναθηναικού  του έδωσε και ένα ευρωπαικό εισιτήριο. Και το αποτέλεσμα της παρουσίας του ΟΦΗ στα πλέι οφ ποιο ήταν; Μια ισοπαλία με τον Παναθηναικό και άλλη μια με τον ΠΑΟΚ και…τέλος. Ακόμα και ο Αστέρας Τρίπολης την επόμενη χρονιά, και ο ΠΑΣ Γιάννινα την μεθεπόμενη πήραν περισσότερους βαθμούς και πέτυχαν έστω μια νίκη και μόνο ο Βόλος πέρυσι είχε χειρότερη παρουσία με μόλις ένα βαθμό.

Να μπει, λοιπόν, στα πλέι οφ να  κάνει τι; Με την εικόνα που δείχνει τον τελευταίο 1,5 μήνα θα είναι και πάλι ο σάκος του μποξ για τους υπόλοιπους της εξάδας. Στοχεύει και στο κύπελλο. Τώρα, μάλιστα. Ούτε η Κηφισιά, ούτε ο Παναιτωλικός του Πετράκη είναι πρόθυμοι να παραδοθούν αμαχητί. Αν κάτι δεν αλλάξει άμεσα υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί η χρονιά από νωρίς. Και μέσα σε όλα αυτά  έχει  να κοιτάξει και  τα συμβόλαια που λήγουν. Άλλο μεγάλο θέμα κι αυτό. Ποιους να αφήσεις και ποιους να κρατήσεις με την εικόνα που βγάζουν αυτές τις 53 μέρες; Ακόμα και ο Νταμπράουσκας, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στην τριάδα των κορυφαίων προπονητών του περσινού πρωταθλήματος κάνει ότι μπορεί για να αποδείξει ότι δεν κάνει για τον ΟΦΗ. Μπορεί να κουβαλάει τίτλους, γνώσεις και προσόντα αλλά τα αποτελέσματα και η εικόνα μιας ομάδας είναι αυτά που μετρούν στο τέλος της ημέρας. Κι ο Νταμπράουσκας δυστυχώς για τον ίδιο, έχει ήδη κλωτσήσει την καρδάρα με το γάλα και έχει χαλάσει τις εντυπώσεις που άφησε με την περσινή του παρουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ATHLETIC.GR

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook