Αλλαγές εκ βάθρων αλλά πρώτα να σωθεί η χρονιά…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athletic.gr.

«Αν κοιτάξει κανείς τις εφημερίδες και δει το σκορ θα πιστέψει ότι ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος αλλά το αποτέλεσμα αδικεί τον ΟΦΗ» είπε ο Πέπε Μελ μετά το τέλος του αγώνα στην Τούμπα. Πράγματι, το αποτέλεσμα είναι άδικο αλλά, για τον ΠΑΟΚ. Τέσσερα γκολ, ένα δοκάρι, δυο χαμένα πέναλτι το σκορ θα μπορούσε, αν δεν βρισκόταν ο Μπάουμαν σε καλή βραδιά, να είχε φτάσει σε επίπεδα… Κηφισιάς(6-0). Κι όλα αυτά με τον ΠΑΟΚ να  έχει σβηστές μηχανές και να φορτσάρει μόνο στο τέλος των δυο ημιχρόνων.

Το ματς της Τούμπας, δυστυχώς, για τον ΟΦΗ δεν διέφερε από τα τελευταία του παιχνίδια. Η αλλαγή στον πάγκο δεν έχει βοηθήσει και πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτιά σε τρία ματς με νέο προπονητή μια ομάδα να έχει ισάριθμες ήττες και απολογισμό 0-7 στα γκολ και να καταρρέει μόλις βρίσκεται πίσω στο σκορ. Τι να σου κάνει και ο Πέπε Μελ ο οποίος είναι θιασώτης ενός συγκεκριμένου στιλ παιχνιδιού, το οποίο όμως δεν ταιριάζει στον ΟΦΗ γιατί δεν έχει τους παίκτες να το υποστηρίξει. Η επιλογή του Μελ θα έχει αντίκρισμα αν ο ΟΦΗ κινηθεί αναλόγως μεταγραφικά και γρήγορα διότι ο χρόνος πλέον δεν είναι σύμμαχος αλλά εχθρός του. Γιατί αν δεν γίνουν μεταγραφές η επιλογή του Ισπανού για τον πάγκο δεν έχει λογική, αφού η φιλοσοφία του δεν ταιριάζει με τις ανάγκες που έχει η ομάδα στην παρούσα φάση. Η εικόνα της κόντρα στον ΠΑΟΚ προκαλεί θλίψη και  οίκτο. Μια ομάδα που θέλει αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί.  Ένας προπονητής που παίζει με επιθετικό πνεύμα, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος και δείχνει να μην τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.  Βουρ στον…πατσά κι ότι βγει.

Είναι θετικό ότι στις εξέδρες της Τούμπας βρισκόταν ο Μιχάλης Μπούσης και είδε από κοντά, το νέο ξεγύμνωμα της ομάδας του. Σίγουρα δεν είναι αυτός ο ΟΦΗ που ονειρεύτηκε να βλέπει, ο ΟΦΗ που θα έφερνε, όπως ο ίδιος ανέμενε  τον μεγάλο κρότο. Ο κρότος έγινε αλλά ήρθε ξανά από την πλευρά του ΠΑΟΚ που έχει συνηθίσει φέτος να… σκορπάει τεσσάρες, πεντάρες και εξάρες. Συνηθισμένος πλέον στις τεσσάρες αλλά από την…ανάποδη και ο ΟΦΗ  αφού μετά τον Παναθηναϊκό ακολούθησε ο ΠΑΟΚ και ποιος ξέρει τι έρχεται στην συνέχεια.  Τρείς μήνες και εννιά ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη, με την χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος, μια άμυνα που είναι ανοικτό βιβλίο από πέρυσι για όλους τους προπονητές, την εξάδα να ξεμακραίνει πλέον και τα πλέι οφ να του χτυπούν δυνατά  την πόρτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ATHLETIC.GR

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook