Κάτι κουρασμένα παλικάρια…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athletic.gr

Στις 6 Νοεμβρίου 2022 είχα γράψει, μετά την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ιωνικό(0-2) ότι ο ΟΦΗ είναι «η χειρότερη ομάδα της Λίγκας». Ο Νταμπράουσκας είχε μόλις έρθει στο Ηράκλειο και εκείνο ήταν το δεύτερο παιχνίδι στον πάγκο. Τότε είχε κόσμο στο γήπεδο(ευτυχώς με την Λαμία δεν είχε) και η απογοήτευση ήταν μεγάλη. Έγραφα, θυμάμαι ότι ο ΟΦΗ έχει άμεση ανάγκη από «μετάγγιση αίματος» με μεταγραφές και το μόνο θετικό ήταν η διακοπή λόγω του Μουντιάλ. Πράγματι ενισχύσεις(Μπάκιτς και Φελίπε οι δυο που ξεχώρισαν) ήρθαν ενώ η διακοπή βοήθησε και ο Νταμπράουσκας έκανε το «θαύμα» του την πρώτη του σεζόν. Ο Καρλ Μαρξ είχε πει ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και την δεύτερη σαν φάρσα». Μόνο που στον ΟΦΗ τείνει, πλέον, να γίνει «ιστορία μου, αμαρτία μου» γιατί δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά που επαναλαμβάνεται.

Κόντρα στην Λαμία ο ΟΦΗ συμπλήρωσε 10 αγώνες χωρίς νίκη. Ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ της εποχής Σίμου πριν από τρία χρόνια, με την διαφορά ότι τότε είχε 10 σερί ήττες(η τελευταία με τον Νιόπλια στον πάγκο) ενώ τώρα έχει 6 ήττες και 4 ισοπαλίες. Η ουσία δεν αλλάζει με τον ΟΦΗ και τότε και τώρα να παρουσιάζει μια τραγική αγωνιστική εικόνα. Την ίδια που παρουσίαζε και πέρυσι πριν από την διακοπή για το Μουντιάλ όταν είχα γράψει ότι είναι η χειρότερη ομάδα της Λίγκας. Το ίδιο θα γράψω και σήμερα.

Η εικόνα του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο με την Λαμία ήταν για λύπηση. Στο πρώτο κάτι πήγε να δείξει αλλά αμυντικά είχε και πάλι πολλά κενά και ως συνήθως ο αντίπαλος στην πρώτη του επίθεση βρήκε γκολ. Αυτή την φορά η ομάδα του Μελ δεν τα παράτησε, βγήκε μπροστά και κυνήγησε την ανατροπή, την οποία με λίγη τύχη μπορούσε να πετύχει πριν βγει το ημίχρονο. Έφτασε πάντως στην ισοφάριση και ενώ θα περίμενε κανείς να είναι ακόμα καλύτερος στην επανάληψη έγινε ακριβώς το αντίθετο. Δεν βγήκε ποτέ στο γήπεδο. Ακόμα και ο Μελ με τις αλλαγές του έδειξε να βρίσκεται σε μια σύγχυση. Οι παίκτες που μπήκαν δεν βοήθησαν, κάποιοι δεν έπρεπε να βγουν τόσο νωρίς(μετά τον τραυματισμό του Μπάκιτς ουσιαστικά έπαιζε με 10) και στο τέλος πρέπει να νιώθει ικανοποιημένος που η Λαμία έδειξε να αρκείται με τον βαθμό και δεν κυνήγησε τη νίκη(η αλλαγή του Ακούνια από τον Βώκολο αυτό έδειξε).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ATHLETIC.GR

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook