Φοβήθηκε… να κερδίσει ο ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athletic.gr

Τεράστιο το ψυχολογικό πρόβλημα του ΟΦΗ. Εκτός από τα εμφανή πλέον αγωνιστικά κενά, στο Περιστέρι φάνηκε σε όλο του το εύρος το ψυχολογικό βάρος που κουβαλάει η ομάδα μην μπορώντας να «σταυρώσει»  νίκη και είναι να αναρωτιέται κανείς αφού δεν κέρδισε αυτό το ματς που όλα του ήρθαν βολικά, πότε θα το κάνει;  Η ισοπαλία με τον Ατρόμητο είναι σαν  ήττα με τον τρόπο που ήρθε και που δεν είναι ασυνήθιστος για τα παιχνίδια με τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Πότε με τον Γιακουμάκη(2-1) με τον Γούτα(2-2), τον Χριστοδουλόπουλο(1-1), τον Γιουμπιτάνα(1-1) και τώρα με τον Βαλένσια(1-1) οι Περιστεριώτες έχουν βρει  τον τρόπο να παίρνουν την μπουκιά από το στόμα του ΟΦΗ είτε εντός είτε εκτός έδρας.

Στο ματς του Σαββάτου υπήρχαν όλες οι προυποθέσεις για τη νίκη αλλά ο ΟΦΗ φοβήθηκε….να κερδίσει. Είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο έχασε μια τεράστια ευκαιρία με τον Μπάκιτς, έπαιξε πιο συντηρητικά στο β΄, βρήκε το γκολ που έψαχνε στο κατάλληλο χρονικό σημείο και τι έκανε από κει και πέρα; Έδωσε μια στην καρδάρα με το γάλα και το έχυσε όλο. Στο δεκάλεπτο των καθυστερήσεων, αποκαλύφθηκε το τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ, λόγω της αδυναμίας του να φτάσει στο  αποτέλεσμα που θέλει. Ενώ μέχρι το 85΄που πέτυχε το γκολ δεν είχε αφήσει τον Ατρόμητο να κάνει ούτε μισή ευκαιρία, από εκείνη την στιγμή και μετά στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού είναι σαν να τον προσκαλούσε στην περιοχή  του.

Φώναζε από μακριά ότι η ισοφάριση είναι θέμα χρόνου με τον ΟΦΗ στο τελευταίο 15λεπτο να μην μπορεί να κρατήσει καθόλου μπάλα και να δίνει συνεχώς φάουλ και κόρνερ στον αντίπαλο, προκαλώντας την μοίρα του αφού είναι γνωστή η αδυναμία του στις στημένες φάσεις. Τελικά, δεν γλίτωσε το γκολ από μια τέτοια φάση  στο 98΄και ευτυχώς που το ματς δεν είχε άλλο χρόνο γιατί με την ψυχολογία του στα τάρταρα θα μπορούσε ακόμα και να χάσει το παιχνίδι. Κι όλα αυτά απέναντι στον Ατρόμητο που αγωνιζόταν χωρίς την βασική του μεσαία γραμμή(Καμαρά, Έντερ, Φριντζόσνσον, Έρλινγκμαρκ) και τους πολύτιμους Κεσχρίντα(δεξί μπακ), Ρομπάιγ(εξτρέμ), οπότε την ισοπαλία και με τον τρόπο που ήρθε  δεν την λες και επιτυχία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ATHLETIC.GR

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook