Είναι αργά για δάκρυα, κ. Λυσάνδρου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο Gentikoule.

«Να μείνουμε ενωμένοι και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα» ζήτησε ο Μηνάς Λυσάνδρου από τους παίκτες του ΟΦΗ μετά το άδοξο τέλος της ομάδας και από το κύπελλο. Ωραία, λοιπόν και ποια είναι η επόμενη μέρα στον ΟΦΗ κ. Λυσάνδρου; Πως την φαντάζεστε, εσείς και η ιδιοκτησία της ΠΑΕ; Είναι μόνο το επόμενο παιχνίδι που είπε στην συνέντευξη τύπου ο Πέπε Μελ ή το βλέμμα πάει πιο μπροστά στην επόμενη σεζόν;

Πολλά τα ερωτήματα που μπαίνουν μετά το πατατράκ του ΟΦΗ. Τέλη Γενάρη, αρχές Φλεβάρη και η ομάδα έχει ήδη βγει εκτός των δυο βασικών της στόχων που ήταν η εξάδα και η καλή πορεία στο κύπελλο. Για τον δεύτερο τη τάξει θεσμό, οι προσδοκίες, μάλιστα,  ήταν μεγάλες μόλις έγινε η κλήρωση για τους «16» και τους «8» αλλά ούτε αυτές εκπληρώθηκαν. Ο ΟΦΗ αποκλείστηκε από μια θεωρητικά, κατώτερη ομάδα και μάλιστα με δυο ήττες και συνολικό σκορ 5-2. Ένας αποκλεισμός που μαζί με την απώλεια του στόχου της εξάδας στο πρωτάθλημα συνιστά την μεγαλύτερη αποτυχία  των τελευταίων ετών. Είναι οδυνηρό για την ομάδα να μπαίνει με πολλά όνειρα τον Σεπτέμβρη και να τα χάνει όλα μέχρι τα τέλη του Γενάρη. Τα έχασε όλα; Την  κατηγορία όχι ακόμα και ελπίζουμε ότι δεν θα φτάσει στο σημείο να την κυνηγά μέχρι την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ. Αυτός είναι, αρέσει δεν αρέσει, ο νέος στόχος μέχρι το τέλος της σεζόν. Να σωθεί η κατηγορία για να μην μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή. Η χρονιά είναι ήδη αποτυχημένη αλλά επειδή δεν έχει τελειώσει και ο ΟΦΗ βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι, ας το καταλάβουν όλοι καλά ότι ως εδώ και μη παρέκει.  Εδώ και περίπου 4 μήνες ο ΟΦΗ βιώνει ένα δράμα. Ας τελειώσει η σεζόν μόνο με αυτές τις απώλειες γιατί η γραμμή από την αποτυχία μέχρι την πλήρη καταστροφή απέχει ελάχιστα.

Ο αποκλεισμός από το κύπελλο πόνεσε πολύ με τον τρόπο που ήρθε. Με άθλια εμφάνιση στο πρώτο ματς με καλύτερη αλλά λίγη στο δεύτερο απέναντι στους αναπληρωματικούς του Παναιτωλικού. Από την μια όμως υπήρχε μια ομάδα με πλάνο και από την άλλη ο ΟΦΗ του… Βάλντας Νταμπράουσκας. Στο πιο κρίσιμο ματς ο Ισπανός τεχνικός φόρεσε το κοστούμι του προκατόχου του, την ώρα μάλιστα που άφησε να φύγει ένας εκ των κορυφαίων κεντρικών του αμυντικών ο Πασαλίδης, με το επιχείρημα ότι δεν ταιριάζει σε άμυνα ζώνης. Και κόντρα στον Παναιτωλικό, ο ίδιος ο Μελ γύρισε για πρώτη φορά το σύστημα  σε 3-5-2 ντύνοντας ξανά κεντρικό αμυντικό τον Τοράρινσον. Ο Μελ που άφησε για ένα ολόκληρο ημίχρονο στο παιχνίδι τον Μπάκου, με τον Γερμανό να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Το ίδιο ισχύει και για όσους κατέληξαν στην συγκεκριμένη επιλογή ανοίγοντας την ίδια στιγμή την πόρτα για να φύγει ο Ντίκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ATHLETIC.GR

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook