Για να μην μείνει μια κηλίδα στην ιστορία του ΟΦΗ…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athletic.gr.

Ο οργανισμός του ΟΦΗ βρίσκεται σε σοκ μετά την κίνηση του Μιχάλη Μπούση (την οποία ακολούθησε και ο γιός του και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης) να σβήσει μονοκοντυλιά… το παρελθόν του στην ομάδα, διαγράφοντας ότι είχε σχέση με αυτή,  από το Instagram μετά από επίθεση που δέχθηκε με μηνύματα στα σόσιαλ από πολύ μικρή μερίδα οπαδών. Η κίνηση του Μπούση να εξαφανίσει από τα  σοσιαλ ότι έχει σχέση με τον ΟΦΗ  και στην συνέχεια  να γράψει ότι «δεν ξέρεις τι πραγματικά έχεις, μέχρι να φύγει» δημιουργεί  αίσθηση και πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο αλλά και τον χρόνο που επέλεξε να το κάνει.

Το μήνυμα του προέδρου υποδηλώνει εμμέσως πλην σαφώς την πρόθεση του να αποχωρήσει από τον ΟΦΗ. Από την στιγμή που πάτησε το enter στο πληκτρολόγιο μέχρι και σήμερα αρκετοί επικοινώνησαν μαζί του, για να του αλλάξουν γνώμη αλλά σε όσους, ελάχιστους απάντησε στο τηλέφωνο έλεγε «Εγώ τελείωσα». Η πίκρα του για τα χυδαία μηνύματα που δέχθηκε να είναι  δικαιολογημένη, και ο καθένας από μας το ίδιο θα ένιωθε αν του «εύχονταν» να πάθει καρκίνο ο ίδιος και η οικογένεια του,  από τη άλλη ωστόσο δεν αιτιολογεί την απόφαση του να τα βροντήξει όλα κάτω και να φύγει. Από την μια είναι  ο τρόπος που θυμίζει περισσότερο συμπεριφορά ερωτευμένου έφηβου που μαλώνει με την αγαπημένη του και την κάνει…unfollow  από τα σόσιαλ παρά αντίδραση ενός σοβαρού  ηγέτη και από την άλλη ο χρόνος αφού όλο αυτό  ήρθε στην χειρότερη στιγμή για την ομάδα, την ώρα που δίνει την μάχη για την παραμονή της. Ο ΟΦΗ χρειαζόταν ένα σοκ αλλά με την… καλή έννοια που θα τον ταρακουνήσει και θα τον πάει μπροστά και αίφνης αντ΄  αυτού έρχεται  το… κρύο ντους από τον Μπούση. Πως  είναι δυνατόν ένας ιδιοκτήτης να ασκεί διοίκηση  μέσα από τα σόσιαλ  και στην προκειμένη περίπτωση ο Μιχάλης Μπούσης να…φεύγει νύχτα χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα για την απόφαση του.

Αλήθεια τώρα; Έτσι καταλήγει το όνειρο που είχε για τον ΟΦΗ; Έτσι θέλει να τον θυμούνται οι φίλοι της ομάδας; Και δεν αναφέρομαι στους 5-10-20 που του επιτέθηκαν με κατάρες και προσβολές και που η συμπεριφορά τους είναι καταδικαστέα αλλά στην πλειοψηφία του κόσμου που τον στήριξε από την αρχή μέχρι και σήμερα. Που παρά τα λάθη του στην διάρκεια αυτών των έξι χρόνων εξακολουθούσε να τον  εμπιστεύεται γιατί αναγνώρισε στο πρόσωπο του ένα έντιμο και ρομαντικό τύπο. Ένα παράγοντα διαφορετικό από τα συνηθισμένα πρότυπα στην Ελλάδα που τους μίλησε από την  αρχή στο συναίσθημα. Που του συγχώρησαν ακόμα και την ξαφνική αλλαγή του σήματος  στην πρώτη μεγάλη  κόντρα της δικής του εποχής. Τότε που ήταν και πρώτη φορά που είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα φύγει. Που αναγνώρισαν την προσπάθεια του να νοικοκυρέψει οικονομικά το σωματείο και να βελτιώσει τομείς όπως το μάρκετινγκ και οι δημόσιες σχέσεις και έκαναν υπομονή παρότι έβλεπαν ότι αγωνιστικά η ομάδα στα 5 από τα 6 χρόνια ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Όμως ο Μιχάλης Μπούσης δεν δεχόταν εύκολα την κριτική. Πριν από 1,5 χρόνο μετά από μια σκληρή ανακοίνωση των οργανωμένων  για την κακή πορεία της ομάδας είχε και πάλι απειλήσει εμμέσως  με αποχώρηση αναφέροντας τότε πως ο πατέρας του του ζήτησε να φύγει αλλά εκείνος δεν τον άκουσε κι έμεινε…

Το αν αυτό που συνέβη τώρα είναι μια ακόμα  «απειλή» ή μια ειλημμένη απόφαση το γνωρίζει μόνο ο ίδιος και κανείς άλλος. Όμως είναι και δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι όλα αυτά γίνονται επειδή βρέθηκαν μια χούφτα τοξικοί να τον βρίζουν στο διαδίκτυο. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα δεν έπεσαν από τα σύννεφα καθώς το τελευταίο διάστημα ο μεγαλομέτοχος δεν ήταν και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση με την ομάδα. Από την μια η αγωνιστική κατρακύλα, για την οποία και ο ίδιος ως επικεφαλής φέρει ευθύνη, η απώλεια του στόχου του κυπέλλου, πάνω στον οποίο είχε ποντάρει φέτος αλλά και τα μπρος-πίσω στα ζητήματα των γηπεδικών εγκαταστάσεων τον έκαναν να σκέφτεται το ενδεχόμενο της αποχώρησης του. Οι ύβρεις, λοιπόν ήταν η αφορμή και όχι η αιτία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ATHLETIC.GR

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook