«You can lose but you must always…Τράϊ»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athletic.gr.

Αν κάποιος έκλεινε την τηλεόραση στο 65΄του αγώνα των Ζωσιμάδων  και την άνοιγε αμέσως μετά το τέλος του δεν θα πίστευε στα μάτια του βλέποντας το τελικό σκορ στο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ από το 2-0 να έχει γίνει 2-2 και μια διαφαινόμενη ήττα για την κρητική ομάδα  να έχει μετατραπεί σε μια πολύτιμη ισοπαλία. Μάλιστα  θα μπορούσε υπό προυποθέσεις να έχει γίνει και μια μεγάλη νίκη με ανατροπή-τόσες έγιναν στην 24 αγωνιστική, γιατί όχι άλλη μια. Το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο βάσει της εικόνας των δυο ομάδων που είχαν στην κατοχή τους από ένα ημίχρονο, με τον ΠΑΣ να κυριαρχεί στο α΄ και τον ΟΦΗ να του παίρνει τα ηνία στην επανάληψη.

Ο Δέλλας καλά τα είπε μετά το παιχνίδι: «Δεν χρειάζεται να είμαστε πίσω στο σκορ με 2-0 για να ξυπνάμε». Και καλά τα έκανε, επίσης στην διάρκεια του αγώνα. Με τις παρεμβάσεις του διόρθωσε τα κακώς κείμενα του α΄ ημιχρόνου και έδωσε την δυνατότητα στην ομάδα του να διεκδικήσει και εν τέλει να πετύχει την ανατροπή έστω κι αν αυτή έμεινε στην μέση και το 2-0 έγινε 2-2 κι όχι 2-3. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε καλά και είχε μια σημαντική ευκαιρία στο 7΄με τον Μπάκου  να τελειώνει πολύ άσχημα μια φάση που αν γινόταν γκολ ίσως το παιχνίδι να είχε πάρει διαφορετική τροπή. Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ γιατί  σημασία έχει τι έγινε κι όχι τι θα…γινόταν. Οι γηπεδούχοι  στην συνέχεια χτύπησαν με τον ταχύτατο  Οσέι-Τούτου στην πλευρά του Μαρινάκη και κατάφεραν μέσα σε 10΄να σκοράρουν δυο φορές, περίπου ότι είχε κάνει και ο ΟΦΗ λίγες μέρες πριν με τον Πανσερραικό. Ευτυχώς, ωστόσο για τον ΟΦΗ ο ΠΑΣ δεν έφτασε σε τρίτο γκολ γιατί τότε σήμερα δεν κάναμε αυτή την κουβέντα.

Οι αλλαγές του Δέλλα στο ημίχρονο σε συνδυασμό με το φοβικό παιχνίδι των γηπεδούχων που ήταν απόρροια της πίεσης που είχαν για τη νίκη, βοήθησαν τον ΟΦΗ να ξαναμπεί στο ματς και να του δώσει χρώμα και ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ο Βούρος έγινε δεξί μπακ και περιόρισε τον Οσέι-Τούτου, ο Λουκάο που έκανε ντεμπούτο ήταν σαν να έπαιζε για χρόνια  στο κέντρο της άμυνας την ίδια ώρα που ο Μπάκιτς άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες θυμίζοντας τον περσινό χαρισματικό παίκτη με τα 3 γκολ και τις 2 ασίστ που είχε από τον Γενάρη και μετά με την ασπρόμαυρη φανέλα. Στα Γιάννινα ο Μαυροβούνιος άνοιξε λογαριασμό με δυο γκολ και όποτε ο Μπάκιτς σκοράρει στο πρωτάθλημα, ο ΟΦΗ δεν χάνει. Σημαντική βοήθεια πρόσφεραν και οι υπόλοιπες αλλαγές, κυρίως οι Μεγιάδο, Νέιρα, Φελίπε. Είχαμε καιρό να δούμε τέτοια επίδραση από παίκτες που μπαίνουν στο ματς και αυτό πιστώνεται στον Δέλλα, που προφανώς, αυτές τις λίγες μέρες που βρίσκεται στο Ηράκλειο, έχει κάνει όλο το τιμ να πιστέψει στις ικανότητες του και κανείς να μην νιώθει παρείσακτος. Δεν είναι τυχαίο που από τότε που ανέλαβε υπάρχουν παίκτες που αρχίζουν να ανεβάζουν απόδοση με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Μπάκιτς τον οποίο είχαμε ξεχάσει…ότι υπήρχε ή τον Μπάκου που στις πρώτες του εμφανίσεις δεν βλεπόταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ATHLETIC.GR

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook