Τα καλά και τα κακά νέα για τον ΟΦΗ…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athletic.gr.

Χωρίς γκολ και χωρίς νίκη ακόμα σε δυο αγώνες των πλέι άουτ ο ΟΦΗ εξακολουθεί να μένει χαμηλά και να νιώθει την ανάσα των ομάδων που βρίσκονται κάτω από αυτόν στην βαθμολογία. Οι ισοπαλίες είναι προτιμότερες από τις ήττες αλλά δεν αρκούν ειδικά όταν πρόκειται για εντός έδρας αγώνες και έχεις απέναντι σου ομάδες που δεν έχουν κανένα βαθμολογικό κίνητρο όπως ο Ατρόμητος. Βέβαια, έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Σαββάτου η τελευταία αίσθηση που υπήρχε ήταν «πάλι καλά που δεν χάσαμε» αφού οι πολλές ευκαιρίες του ΟΦΗ στο α΄ μέρος δεν είχαν αντίκρισμα και ο Ατρόμητος θα μπορούσε να τον είχε τιμωρήσει στην επανάληψη και κυρίως προς το φινάλε όπως το έκανε και τις δυο προηγούμενες φορές φέτος με τον Γιουμπιτάνα και τον Βαλένσια στα ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Το ερώτημα είναι αν κινδυνεύει ο ΟΦΗ και πόσο έχοντας μπροστά του πέντε αγώνες από τους οποίους οι τρεις είναι στο Ηράκλειο. Αποδείχθηκε ότι η έδρα δεν παίζει και τόσο σημαντικό ρόλο, παρότι το γήπεδο έστω και χωρίς πολύ κόσμο ήταν ζεστό και στις δύσκολες στιγμές έσπρωξε την ομάδα. Αυτό που μετράει περισσότερο σε αυτή την φάση των αγώνων είναι η ουσία, τα γκολ, οι νίκες. Τελευταία φορά που σκόραρε ο ΟΦΗ ήταν στο ματς με τον Παναθηναικό και από τότε με Κηφισιά και Ατρόμητο μηδέν από μηδέν ίσον μηδέν…Με δυο λευκές ισοπαλίες στα πλέι άουτ και ισάριθμους βαθμούς δεν λέει να απομακρυνθεί από την…εμπόλεμη ζώνη και παρατείνει την αγωνία και το άγχος ενόψει της συνέχειας. Ο κίνδυνος προς το παρόν δεν είναι άμεσος αλλά αρκεί μια σπίθα για να φέρει την φωτιά και την σπίθα μπορεί να ανάψει ένα αρνητικό αποτέλεσμα την επόμενη αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το ΄χει η μοίρα οι δυο ομάδες εδώ και χρόνια να μάχονται για κοινούς στόχους- περισσότερο για την παραμονή τους. Εξαίρεση η σεζόν 2021-22 που διεκδίκησαν την είσοδο στην εξάδα με νικήτρια στο φίνις την ομάδα της Ηπείρου. Στα υπόλοιπα ο ΟΦΗ τα κατάφερε. Φέτος στα δυο ματς πρωταθλήματος μεταξύ τους σημειώθηκαν ισάριθμες ισοπαλίες(όπως συνέβη και με τον Ατρόμητο). Τώρα μόνο η νίκη χωράει στα πλάνα τους. Ο ΟΦΗ κερδίζοντας στέλνει ουσιαστικά τον αντίπαλο του στην Σούπερ Λιγκ 2. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα βάζει και τον εαυτό του στο κάδρο, ειδικά αν χάσει. Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ θα είχε λιγότερο άγχος αν ο ΟΦΗ είχε κάνει το καθήκον του και είχε πάρει το τρίποντο κόντρα στον αδιάφορο Ατρόμητο. Δεν το έκανε και τρέχει να προλάβει, έχοντας ακόμα αρκετά «κανονάκια» αλλά και τους Γιανννιώτες να έρχονται εδώ για να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ATHLETIC.GR

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook