Τα λέει και τα κάνει πράξη ο Δέλλας

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athletic.gr.

«Κάθε φορά που η ομάδα δεν δέχεται γκολ, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει. Με την Κηφισιά ή τον Ατρόμητο βάσει ευκαιριών θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη αλλά το πρωτεύον είναι το μηδέν πίσω. Όταν είσαι πίσω ένα γκολ και χρειάζεται να βάλεις δυο για να κερδίσεις  τα πράγματα δυσκολεύουν. Παρόλα αυτά δεν είναι μόνο η αμυντική λειτουργία, αλλά και η επιθετική».

Κρατάω αυτά τα λόγια από τις δηλώσεις που έκανε ο Τραιανός Δέλλας στην συνέντευξη τύπου μιλώντας για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο «Κολοσσός» τα λέει και παράλληλα  τα κάνει πράξη, αφού το πρώτο πράγμα που επιδίωξε να διορθώσει ερχόμενος στο Ηράκλειο ήταν η αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ. Δεν είναι τυχαίο ότι στα επτά ματς με τον Δέλλα στον πάγκο έχει κρατήσει τέσσερις φορές το μηδέν πίσω και όπως σωστά επισημαίνει ο ίδιος «όταν δεν δέχεσαι γκολ έχεις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσεις». Μαζί του ο ΟΦΗ παίζει πιο ορθολογικό ποδόσφαιρο με βάση την άμυνα αλλά χωρίς να παραμερίζει την επιθετική λειτουργία. Είναι ένα σημαντικό βήμα, αν μη τι άλλο, για μια ομάδα που στα προηγούμενα 22 παιχνίδια είχε κρατήσει μόλις τέσσερις φορές το μηδέν πίσω να ισοφαρίζει αυτή την επίδοση σε μόλις επτά αγώνες.

Ο Δέλλας χωρίς να γεμίσει το μυαλό των παικτών του με νέες περιττές πληροφορίες (όταν έχουν περάσει ήδη δυο προπονητές και ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσεις τον μπούσουλα), έκανε τα απολύτως απαραίτητα και όπως φαίνεται τόσο μέσα από τα αποτελέσματα αλλά και από την εικόνα που βγάζουν οι παίκτες στο χορτάρι έχει κερδίσει πλήρως την εμπιστοσύνη τους αλλά και η ομάδα με την σειρά της κερδίζει παίκτες που μέχρι πρότινος ήταν στο περιθώριο.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Ριέρα που με τον Δέλλα στον πάγκο δείχνει να βρίσκει σιγά-σιγά τον εαυτό του και να ανεβάζει παιχνίδι με παιχνίδι την απόδοση του. Η εμπιστοσύνη που του έχει δείξει ο προπονητής του τον έχει βοηθήσει, έχοντας κερδίσει θέση στην βασική ενδεκάδα και παίζοντας εκεί που του αρέσει (στα πλάγια) αλλά και ως επιθετικός μέσος. Κόντρα στον ΠΑΣ έκανε το πιο μεστό παιχνίδι του με τον ΟΦΗ, με δυο γκολ και συμμετοχή σε πολλές από τις ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα του. Ο Ριέρα με την κακή αγωνιστική του χρονιά πέρυσι στον Αστέρα  αλλά και το μέτριο ξεκίνημα του στον ΟΦΗ είχε αρχίσει να σπέρνει αμφιβολίες γύρω από την χρησιμότητα της μεταγραφής του αλλά με τις τελευταίες του εμφανίσεις δείχνει ότι μπορεί να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν τα προηγούμενα χρόνια και να έχει ένα σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Δεν είναι όμως μόνο ο Ριέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ATHLETIC.GR.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook