Αν ο ΟΦΗ είχε 11 Μπάκιτς…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athletic.gr.

Ο Μάρκο Μπάκιτς είναι ο πρώτος παίκτης που το συμβόλαιο του, το οποίο έληγε το καλοκαίρι του 2024 ανανεώθηκε πρόωρα πέρυσι τον Αύγουστο για ένα ακόμα χρόνο. Λίγους μήνες, δηλαδή, αφότου είχε έρθει στο Ηράκλειο έχοντας συμβάλει στην αγωνιστική άνοδο του ΟΦΗ που μέχρι το τέλος του 2022 πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, οι υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού τμήματος έσπευσαν να του προτείνουν νέο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και αποδείχθηκε ότι η κίνηση τους αυτή ήταν απόλυτα σωστή.

Ο Μαυροβούνιος την πρώτη του σεζόν στον ΟΦΗ είχε σε 15 συμμετοχές 3 γκολ και 2 ασίστ ενώ την τρέχουσα έχει σε 24 ματς 4 γκολ και 2 ασίστ και εξακολουθεί να είναι από τους πλέον καθοριστικούς παίκτες της ομάδας παρά την απουσία του για περίπου ένα μήνα τον περασμένο Νοέμβριο λόγω τραυματισμού. Δεν χαρακτηρίζεται μόνο από τις ηγετικές του ικανότητες εντός γηπέδου αλλά και για την προσωπικότητα του εκτός. Η νοοτροπία νικητή που τον διακρίνει βγαίνει βασικά  μέσα από το παιχνίδι του, όπου αρνείται να χάσει. Μόνος του ουσιαστικά κατάφερε να δώσει στον ΟΦΗ τον βαθμό της ισοπαλίας στα Γιάννινα γυρίζοντας το σκορ από 2-0 σε 2-2  με δυο δικά του γκολ και το ίδιο έκανε και στις Σέρρες όπου σκόραρε δυο φορές και απέτρεψε την ήττα δίνοντας ξανά στην ομάδα του ένα πολύτιμο βαθμό με το ίδιο σκορ(2-2). Κι όχι  μόνο αυτό αλλά με τις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα έβαλε τα πράγματα στην σωστή τους θέση. Ο ΟΦΗ δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να πανηγυρίζει μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα, έστω κι αν πρόκειται για μια εκτός έδρας ισοπαλία. Μην ξεχνάμε ότι τυπικά, ο ΟΦΗ δεν έχει σφραγίσει ακόμα την παραμονή του, κι όσο κι αν ο κίνδυνος δεν είναι άμεσος, δεν παύει όλο αυτό που συμβαίνει να είναι ενοχλητικό και καθόλου τιμητικό  για μια ομάδα που ξεκίνησε με διαφορετικούς στόχους την σεζόν.

Ο Μπάκιτς δεν χάιδεψε αυτιά, ούτε περιαυτολόγησε μετά τα δυο γκολ που πέτυχε, κάτι που θα μπορούσε να κάνει και κανείς δεν θα του έλεγε τίποτα καθώς ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Προτίμησε τον πιο δύσκολο δρόμο, να μιλήσει σε σκληρή γλώσσα, να πει την αλήθεια και να θέσει τους πάντες προ των ευθυνών τους και κυρίως τους συμπαίκτες του, την ώρα, μάλιστα, που όλοι κρίνονται αυτό το διάστημα, όπως έχει πει  και ο προπονητής του.

Ο ΟΦΗ εκτός του ότι δεν έχει βάλει ακόμα την σφραγίδα στην παραμονή του, τρείς αγωνιστικές πριν από το τέλος, εξακολουθεί να μένει χωρίς νίκη εκτός(η μοναδική ομάδα πλέον μετά και το διπλό του Παναιτωλικού) και ακόμα και στο Ηράκλειο κερδίζει στην χάση και στην  φέξη. Οι τρείς τελευταίες του νίκες έγιναν στις 20/1(1-0 τον Παναιτωλικό), 19/2(4-0 τον Πανσερραικό) και 6/4(4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα) ενώ οι τρείς προηγούμενες ήταν πολύ πίσω, στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Κι όλα αυτά ενώ μένουν δυο ακόμα αγώνες στο Ηράκλειο με Βόλο και Παναιτωλικό και ενδιάμεσα ένας στην Τρίπολη με τον Αστέρα με τον ΟΦΗ να καλείται να πάρει το λιγότερο 4 βαθμούς για να είναι ήρεμος και το περισσότερο 9 βαθμούς αν θέλει να αποχαιρετήσει τον κόσμο του με ψηλά το κεφάλι αλλά και να σπάσει το αρνητικό σερί εκτός σε μια έδρα όπου δεν έχει νικήσει ποτέ μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ATHLETIC.GR.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook