Ζάχοβιτς: «Εξαιρετικός επιθετικός ο Σπόραρ»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Τον Άντραζ Σπόραρ αποθέωσε ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού, Ζλάτκο Ζάχοβιτς, όπως και τον Σέρβο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Εξαιρετικό επιθετικό χαρακτήρισε τον παίκτη του Παναθηναϊκού, Άντραζ Σπόραρ, ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς. Παράλληλα ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αποθέωσε και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Mozzart» με αφορμή την αναμέτρηση της Σλοβενίας με τη Σερβία (20/06, 16:00) για το Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τους Σπόραρ και τον Μπιγιόλ: «Και ο Άντραζ Σπόραρ; Είναι εξαιρετικός ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, ο Μπιγιόλ της Ουντινέζε, ο οποίος πλησιάζει στο φινάλε της δεύτερης σεζόν του στην Ουντινέζε, ο νεαρός Ελσνίκ της Ολίμπια Λιουμπλιάνας είναι υπέροχος στον χώρο του κέντρου. Έχουμε και τον Ζάιτς από τη Φενέρμπαχτσε, ο οποίος είναι καλός, αλλά δεν παίρνει ευκαιρίες».

Για τον Ζίβκοβιτς και την αναχαίτιση των Σέρβων κόντρα στη Σλοβενία: «Θα πρέπει να έχεις σφιχτή ζώνη άμυνας και όταν να παίξεις ένας εναντίον ενός. Για παράδειγμα αν αφήσεις τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο ένας εναντίον ενός, θα περνάει όποτε θέλει. Και ο Τάντιτς το ίδιο».

Για την ισοπαλία της Σλοβενίας με τη Σερβία το 2000: «Εντάξει ήταν η πρώτη μας μεγάλη διοργάνωση ως Σλοβενία. Μείναμε ικανοποιημένοι. Όταν προηγηθήκαμε με 3-0 δεν σκέφτηκα ότι “τους πατάμε” και τελικά δεν νικήσαμε. Όταν νικάς 3-0 νομίζεις ότι όλα είναι καλά. Η ουσία ήταν στις αλλαγές. Ο Μποσκόβ ήταν… εύστοχος, ο δικός μας προπονητής (σ.σ. Σρέτσκο Κάτανετς). Ωστόσο, δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα έπρεπε να περάσουν 24 χρόνια για την επόμενη παρουσία μας στο Euro».

Για την αρνητική κριτική που δέχεται: «Λόγω των επιτυχιών. Πήρα 16 τρόπαια κατά τη διάρκεια της καριέρας μου στη Μάριμπορ. Έτυχε μερικές φορές τον Οκτώβριο να είμαστε πρωταθλητές και δεν είμαστε από την πρωτεύουσα. Τότε, όλες οι μεγάλες επιτυχίες του ποδοσφαίρου της Σλοβενίας συνδέονταν με το όνομά μου: πρώτη παρουσία στο EURO, πρώτη παρουσία στο Παγκόσμιο, δεύτερη παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο πρώτος σύλλογος από τη χώρα μας που προκρίθηκε στο Champions League ήταν μαζί μου η Μάριμπορ, μετά έπαιξε σε τρία Europa League και ήμουν πάλι εγώ. Από τις δέκα μεγαλύτερες επιτυχίες του ποδοσφαίρου της Σλοβενίας συμμετείχα στις οκτώ. Γι’ αυτό έχω κάθε λόγο να μιλάω ανοιχτά. Έχω την γνώση, ξέρω την ουσία. Είμαι ειδικός, έχω δίπλωμα PRO».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook