Λ. Κουγιουμουτζής: «Ψήφος με κρίση, περισυλλογή και γιατί όχι και με συναίσθημα»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ανοικτή επιστολή του Λευτέρη Κουγιουμουτζή, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό «Ηράκλειο Ενεργοί πολίτες», με επικεφαλής τον Ηλία Λυγερό για υποψήφιο δήμαρχο.

Αναλυτικά η επιστολή του Λευτέρη Κουγιουμουτζή

Ομιλίτη,

Δε λείπουν κι αυτή τη φορά οι κάθε λογής υποψήφιοι που γυρεύουν την ψήφο σου, ποντάροντας στην αγάπη σου για την ομάδα. Υποψήφιοι γεμάτοι «ομιλοφροσύνη», που τονίζουν διαρκώς τη μεγάλη προσφορά τους στην ομάδα, που τυπώνουν κάρτες με το όνομα του ΟΦΗ δίπλα σε σήματα πολιτικών σχηματισμών, που γυρίζουν σε συνδέσμους και ομιλίτικα στέκια για χαιρετούρες μεγατόνων, υποκριτικές αγκαλιές και κούφια λόγια. Που προσπαθούν να σε παγιδεύσουν στην κάλπη παίζοντας με τα συναισθήματά σου.

Όταν πήρα την απόφαση να κατέβω κι εγώ υποψήφιος, φίλοι με ρώτησαν αν θα «παίξω το χαρτί του ΟΦΗ» στις εκλογές. «Μην είσαι αφελής, εκεί έχει κόσμο πολύ και σε ξέρουνε, κάνε διαφήμιση», άκουσα αρκετές φορές. Ο ΟΦΗ δεν είναι χαρτί ούτε πιόνι στη σκακιέρα, είναι πάθος και τρόπος ζωής. Κι οι φίλαθλοι δεν είναι πρόβατα, αλλά άνθρωποι με σκέψη και κρίση. Αυτές οι νοοτροπίες μάς κατάντησαν εδώ που φτάσαμε σήμερα. Όποιος θέλει να προσφέρει στην ομάδα, ας το κάνει επειδή του αρέσει και το έχει μεράκι, κι όχι για να το διαφημίσει και να το ανταλλάξει με ψήφους ή κοινωνική καταξίωση.

Για να τα έχω καλά με τον εαυτό μου, δε θα μπορούσα ν’ «αξιοποιήσω» τον ΟΦΗ μικροπολιτικά και με ψηφοθηρική κουτοπονηριά. Η προσωπική μου απόφαση, να κατέβω με τους Ενεργούς Πολίτες και τον Ηλία Λυγερό στο Δήμο Ηρακλείου, κόντρα σε κατεστημένα που ποτέ δε συμπάθησα, δεσμεύει μόνο εμένα και κανέναν άλλον. Και σίγουρα όχι εσένα, Ομιλίτη. Εσένα σε δεσμεύει μόνο η συνείδησή σου και όχι οι επιλογές των άλλων.

Ψήφισε, λοιπόν, όποιον θέλεις, αδερφέ. Με κρίση, περισυλλογή και, γιατί όχι, και με συναίσθημα. Μην εγκλωβιστείς από χρεοκοπημένες νοοτροπίες και ξεπερασμένες λογικές.

Εμείς, σε κάθε περίπτωση, θα τα ξαναπούμε στις επάλξεις.

Λευτέρης Κουγιουμουτζής.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook