Το 10 το καλό!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Γιάννης Χαμαλάκης αρθρογραφεί στο Gentikoule και σκιαγραφεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ, τον Ισπανό Απόνιο.

Antonio Galdeano Benítez, αυτό είναι το πλήρες όνομα του νέου αποκτήματος του Ο.Φ.Η, γνωστού και ως Απόνιο. Μαρμπέγια – Μάλαγα – Σαραγόσα και λίγο Λας Πάλμας (πέρυσι) οι τρεις κυριότεροι σταθμοί του 30χρόνου μέσου.

Οι Ανδαλουσιάνοι της Μάλαγα τον πήραν το 2007 από την …γειτόνισσα Μαρμπέγια όπου την τριετία 2004/07 έκανε ομορφιές σαν 10αρι στην Segunda B’(γ΄ κατηγορία). Χωρίς να θέλω να μπω σε αριθμούς που κουράζουν, ο Απόνιο ήταν ένας από αυτούς που το 2007 πήραν την Μάλαγα από την Segunda και την ανέβασαν στηνPrimera. Και εκεί ακολούθησαν τέσσερα χρόνια στην μεγάλη κατηγορία, όντας βασικός στην τριάδα του άξονα, άλλοτε σαν 6αρι, άλλοτε σαν 10αρι πίσω από τον επιθετικό. Συνεργάστηκε πολλούς προπονητές με Τάπια, με Μουνίθ και με τον γνωστούς μας Ζεσουάλντο Φερέιρα ενώ η τελευταία του χρονιά στους ΄Μαλαγίστας΄ ήταν η πρώτη του Πελεγκρίνι εκεί και των μεγάλων μεταγραφών (Φαν Νίστελρόι,Τα ουλαλάν, Καθόρλα,Ντεμικέλις), ακόμα και τότε ο Απόνιο έπαιζε αρκετά, αν όχι βασικός, πρώτη / δεύτερη αλλαγή.

Ακολούθησαν δύο πολύ καλές χρονιές με Σαραγόσα, όπου εκεί ξεχώριζε. Ο Μανόλο Χιμένεθ τον έβαζε συνήθως πίσω από τον Πόστιγκα, σε ρόλο επιτελικού χαφ. Δυστυχώς για την ομάδα του, η 2η του χρονιά συνδυάστηκε με υποβιβασμό και πέρυσι πήγε στην Λας Πάλμας όπου μαζί με τον Βαλερόν και άλλους έκαναν ένα καταπληκτικό 2ο μέρος και βρέθηκαν λίγα λεπτά πριν την άνοδο.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, είναι ένας σκληροτράχηλος μέσος, τα τελευταία χρόνια παίζει επιτελικός χαφ, είτε 10αρι, είτε δεξιός εσωτερικός χαφ, του αρέσει να σουτάρει, εκτελούσε τα περισσότερα στημένα στις ομάδες του ενώ φημίζεται και για τις ορθές εκτελέσεις πέναλτι. Μπορεί να παίξει και χαμηλά στον άξονα, στην θέση ΄6΄,ενώ δεν …ντρέπεται να σπρώξει λίγο παραπάνω και να δεχτεί κάρτα. Όλα αυτά σε 1.73 μπόι. Το αγαπημένο του νούμερο, φυσικά το ΄10΄, όπως βλέπεται και στις φωτό.

Δεν γνωρίζω τον λόγο που δεν βρήκε κάποιο συμβόλαιο σε ομάδα έστω της Segunda, καθώς από τον Ιούνιο είναι ελεύθερος, ο ίδιος πάντως είχε δηλώσει ότι περίμενε τον νέο κόουτς της Λας Πάλμας, Ερέρα για νέο συμβόλαιο, όμως αυτό δεν ήρθε ποτέ.

Είναι ένας ενεργός ποδοσφαιριστής με πλήρης σεζόν κυρίως στην Primera της Ισπανίας εδώ και χρόνια και χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς. Για πρώτη φορά στην καριέρα του θα αναγκαστεί να αγωνιστεί εκτός Ισπανίας, αν προσαρμοστεί γρήγορα, εκτιμώ ότι θα μπορεί να κάνει την διαφορά στα χαφ στην νέα του ομάδα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook