Η μεγάλη «πράσινη» υποκρισία

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Δημήτρης Δημητρίου γράφει στην ιστοσελίδα “a-sports.gr” για τις επιθέσεις του Παναθηναϊκού στον ΟΦΗ και αναφέρεται στην “μεγάλη πράσινη υποκρισία”!

Αναλυτικά όσα αναφέρει στο άρθρο του στην ιστοσελίδα a-sports.gr

Καλό είναι το πρωτάθλημα (τουλάχιστον της Σούπερ Λίγκας) να διεξάγεται επί ίσοις όροις ως προς τα βασικά ή απλά τα αυτονόητα… Οι ομάδες, δηλαδή, που συμμετέχουν να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και προδιαγραφές. Να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, να μη φεσώνουν όσους μιλούν ελληνικά και γενικά να τηρούν τα ελάχιστα, αφού είναι ανώνυμες εταιρείες.

Φέτος από την αρχή της σεζόν άπαντες γνωρίζουν ότι οι αδύναμοι κρίκοι από οικονομικής πλευράς είναι ο ΟΦΗ και ο Πανιώνιος (η Νίκη Βόλου που διαλύθηκε είναι άλλη περίπτωση και αυτό σχετίζεται με τις επιλογές του Πάτση)…

Ο Ιστορικός έχει τον τρόπο του και τα κουτσοκαταφέρνει (του έγινε συνήθεια τα τελευταία χρόνια), οπότε τα πιο ζόρικα τα βιώνουν οι Κρητικοί.

Οι «ασπρόμαυροι» του Ηρακλείου έφτασαν ένα κλικ πριν από την αρχή του τέλους, αν δεν γινόταν το ματς με τον Παναιτωλικό, αλλά εν τέλει πλήρωσαν τους πιο ασυμβίβαστους πρώην παίκτες τους (Ταυλαρίδη, Ρόβα, Γεωργίου) και γλίτωσαν, επί του παρόντος…

Παρ’ όλα αυτά, τη μεγαλύτερη κουβέντα των τελευταίων μηνών την είπε στο τελευταίο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας ο Γιώργος Σπανός, ο οποίος μίλησε για υποκρισία με αφορμή την απαίτηση Παναθηναϊκού, Ξάνθης και Παναιτωλικού για άμεσο υποβιβασμό του ΟΦΗ.

Αλήθεια, πόσο δίκιο έχει…

Ο Παναθηναϊκός αυτό το διάστημα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ΟΦΗ και εμφανίζεται ως ο υπερασπιστής της ισονομίας. Οι «πράσινοι», όμως, προφανώς και έχουν επιλεκτική μνήμη.

Ξεχνούν πως πριν από λίγο καιρό η Σούπερ Λίγκα έκανε και για αυτούς τα στραβά μάτια με σκοπό να τους διευκολύνει, όταν πρόσφατα, πριν από δυο-τρία χρόνια, βρέθηκαν στον γκρεμό από οικονομικής άποψης και κατάντησαν να κρέμονται από τα χείλη του Τσάκα. Στο «τριφύλλι», επίσης, λησμονούν πως μόλις φέτος κατάφεραν να ξαναπάρουν άδεια και να βγουν από τους περιορισμούς των μεταγραφών.

Αποτελεί, λοιπόν, μέγιστη υποκρισία όταν κάποιος που έχει περάσει από ανάλογες καταστάσεις και έχει χρησιμοποιήσει αρκετά από τα τεχνάσματα των τωρινών προβληματικών ΠΑΕ συμπεριφέρεται έτσι.

Και βέβαια, αναφερόμαστε στον Παναθηναϊκό γιατί δεν είδαμε κανέναν άλλον απ’ όσους κατά καιρούς ζήτησαν χάρες ή τους έκαναν χάρες να βγαίνει με αυτό τον τρόπο ως τιμητής των πάντων. Γιατί και ο ΠΑΟΚ, που έχει επίσης παλιότερα ευνοηθεί, ειδικά αναφορικά με χρέη του (κάποτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος επί κυριαρχίας ΠΑΣΟΚ έβγαζε φωτογραφικούς νόμους για πάρτη του), δεν άρχισε τα… ουρλιαχτά.

Όλα αυτά, λοιπόν, συμβαίνουν στο μαγικό κόσμο της Σούπερ Λίγκας, που, όπως πριν από δυο-τρία χρόνια βοήθησε τον Παναθηναϊκό, το ίδιο έπραξε για την ΑΕΚ και το ίδιο φυσικά πέρσι για τον Άρη. Και αν θέλετε, τη μόνη ομάδα που άπαντες (Σούπερ Λίγκα, ΕΠΟ, Πολιτεία) έπεσαν να τη φάνε και την έφαγαν τελικά, εφαρμόζοντας μόνο σε αυτή όλους τους κανονισμούς, τους νόμους και την κάθε λογής διάταξη για οποιασδήποτε μορφής παράπτωμα, ήταν ο Ηρακλής (για να μην ξεχνιόμαστε).

Εν πάση περιπτώσει, ο Παναθηναϊκός δεν δικαιούται διά να ομιλεί και ειδικά όταν η συμπεριφορά του στο θέμα του ΟΦΗ αγγίζει τα όρια της υστερίας. Να μιλήσει ο Ατρόμητος, που δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα, «ναι», ο Παναθηναϊκός όμως «όχι». Να μιλήσει η Ξάνθη, επίσης κανένα πρόβλημα, άντε και ο Παναιτωλικός από συμφεροντολογικής άποψης (αν και ο Κωστούλας θα έπρεπε να θέλει να κερδίζει τα ματς στα γήπεδα και μόνο).

Για αυτό σας λέω, ο Σπανός τα είπε όλα με μια λέξη «υποκρισία» και εν προκειμένω μεγάλη και «πράσινη»!