Ράλλης: “Οι άνθρωποι του ΟΦΗ έχουν όραμα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

O νέος τεχνικός της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τη νέα σελίδα της καριέρας του ενώ μίλησε με συγκινητικά λόγια και για την εκδήλωση προς τιμήν του Ευγένιου Γκέραρντ.

Aναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Ράλλης στον Athletic Radio 104,2

Για την εκδήλωση προς τιμήν του Ευγένιου Γκέραρντ: «Εγώ είμαι σε μια ηλικία που θυμάμαι τον εαυτό μου να είμαι μέσα στο γήπεδο στο περίφημο παιχνίδι με την Λάρισα. Νομίζω ότι είναι ένας άνθρωπος που έδωσε πολλά στον αθλητισμό της πόλης και όχι μόνο στον ΟΦΗ. Έδωσε κουλτούρα στο πως πρέπει να αντιμετωπίζονται οι προπονητές και το κέρδισε από την τότε διοίκηση του ΟΦΗ. Δίδαξε κουλτούρα και ότι ζήσαμε όλα όσα ζήσαμε είναι αποτέλεσμα της κουλτούρας του και μετά των ικανοτήτων του. Είμαι πολύ υπερήφανος που έζησα την εποχή του Γκέραρντ».

Για το τι συναισθήματα κερδίζει ένας προπονητής: «Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι στο πόσο αγάπη του δείχνουν οι παίκτες του. Νομίζω ότι όταν βλέπεις παίκτες και ανθρώπους που βγήκαν στην κοινωνία, τους έπλασε όχι μόνο ως αθλητές αλλά και ως χαρακτήρες. Δείχνει την ποιότητα του ανθρώπου και να βλέπεις να σε αναγνωρίζουν».

Για την συνεργασία του με τον ΟΦΗ: «Είναι το πως βλέπεις τα πράγματα. Αυτό που κάνω μου αρέσει πολύ και θέλω να υπάρχουν συνθήκες να το κάνω. Μετράει πολύ από το ποιους ανθρώπους περιβάλλεσαι. Ο ΟΦΗ έχει συνθήκες για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να φτάσει εκεί που αξίζει. Η διοίκηση έχει το όραμα για να κάνει μεγάλο και το κάτι παραπάνω. Συμπίπτουν οι απόψεις μας και το όραμα μας. Βλέπω την προπονητική για να κάνω καριέρα και δεν με ενδιαφέρει να δουλέψω για να δουλέψω και θα πήγαινα σε ένα σωματείο με αυτόν τον σκοπό. Από την στιγμή που υπάρχουν τα εχέγγυα, σίγουρα ήταν ξαφνικό και για εμένα αλλά δεν είχα κανέναν ενδοιασμό».

Για τις πρώτες σκέψεις του: «Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει το τμήμα μπάσκετ έχουν όραμα να χτίσουν κάτι βήμα – βήμα. Και μπορεί να ανέβηκε τις κατηγορίες αλλά με μεγάλα μπάτζετ, έχασε αρκετά χρήματα και τελικά δεν κατάφερε να κάνει τίποτα. Έχουμε κάποια πράγματα στο μυαλό μας, τουλάχιστον από το καλοκαίρι. Ο ΟΦΗ έχει βάση, έχει πολλά παιδιά στις ακαδημίες και αν δεν κάνω λάθος έχει 400-410 παιδιά».

Γα την τριετή συμφωνία: «Δεν θα αναλάμβανα ομάδα στην μέση της χρονιάς και δεν με εκφράζει ως προπονητής – ειδικά όταν αντικαθιστάς τον Γιάννη Κόκκινο που είναι υπόδειγμα ήθους για το Ηράκλειο και το μπάσκετ. Δεν θα πήγαινα αν δεν έμπαινε ένας μακροπρόθεσμος στόχος ώστε ο ΟΦΗ να οργανωθεί. Η άνοδος δεν είναι αυτοσκοπός, σημασία έχει να υπάρχει υγεία, να ευχαριστούνται αυτό που κάνουν. Εμείς θέλουμε να είμαστε χαρούμενοι, να προσφέρουμε αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε και δεν χρειάζεται να πω τι εκπροσωπεί  ο ΟΦΗ και ποιο είναι το σήμα του. Σίγουρα χρειάζεται επαγγελματισμός, δεν είναι εύκολο στην τωρινή εποχή και όλοι έχουν να ασχοληθούν με κάτι εκτός του μπάσκετ. Είναι πολύ μακροπρόθεσμοι οι στόχοι, δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε την άνοδο αλλά δεν θα τρελαθούμε αν δεν προκύψει».

Για τον φετινό στόχο του ΟΦΗ: «Πρέπει να βγάλουμε από μέσα μας το οπαδικό ότι είμαστε ο ΟΦΗ και πρέπει να κερδίζουμε παντού. Πρέπει να δημιουργήσουμε τα εχέγγυα, η φετινή ομάδα είναι αρκετά καλή. Σίγουρα, θα μπορούσες να είχες κάτι ακόμα όμως οι άνθρωποι θέλουν να είναι εντάξει με το οικονομικό και αυτό είναι το σωστό. Γιατί αυτό είναι που πλήρωσε στο παρελθόν. Υπάρχει ένα όραμα που θέλει μεγάλη εξήγηση».