Πετράκης: «Ο ΟΦΗ δεν θα πρέπει να παίζει στην Γ ή την Β Εθνική»

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Ο έμπειρος παίκτης του ΟΦΗ, Αλέξης Πετράκης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για το φινάλε του Πρωταθλήματος της Γ Εθνικής (2ος Ομιλος), τον αγώνα της Κυριακής με τα Μελίσσια, τον φετινό μπασκετικό ΟΦΗ αλλά και την απόφαση να μετακομίσει η ομάδα στα “Δύο Αοράκια”.

Ο ΟΦΗ βρίσκεται πέντε ματς… μακριά από την άνοδο και τον Τίτλο στον 2ο Ομιλο της Γ Εθνικής. 

Ο έμπειρος παίκτης της ομάδας, Αλέξης Πετράκης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη και τον Κώστα Παπαδόπουλο μαζί στο στούντιο, για το φινάλε του Πρωταθλήματος της Γ Εθνικής, τον αγώνα της Κυριακής με τα Μελίσσια, τον φετινό μπασκετικό ΟΦΗ αλλά και την απόφαση να μετακομίσει η ομάδα στα “Δύο Αοράκια”.

Αναλυτικά όσα είπε o Αλέξης Πετράκης στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη και τον Κώστα Παπαδόπουλο στο στούντιο

Για τον αγώνα της Κυριακής με τα Μελίσσια 

“Μπήκαμε στην τελική ευθεία και τώρα κρίνεται ο Πρωταθλητής και η άνοδος. Την Κυριακή θα δώσουμε τον πιο σημαντικό αγώνα της χρονιάς, μέχρι τον επόμενο, στα Μελίσσια. Το ματς αυτό θα κρίνει τον Πρωταθλητή και όχι την άνοδο, όπως σωστά τόνισε και ο προπονητής μας, Βασίλης Ράλλης. Το ματς του πρώτου γύρου στο ΒΑΚ ήταν… περίεργο. όλα μας πήγαν στραβά ενώ και η Διαιτησία έπαιξε σημαντικό ρόλο εις βάρος σε μία κρίσιμη φάση. Έγιναν πολλά αλλά τα ξεχνάμε και τώρα πρέπει να κερδίσουμε, όχι γιατί χρωστάμε κάτι στα Μελίσσια αλλά κυρίως στους εαυτούς μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είμαστε καλύτερη ομάδα”.

Για το φινάλε του Πρωταθλήματος της Γ Εθνικής (2ος Ομιλος)

“Το ματς που ακολουθεί με τον Αργοναύτη είναι “κλειδί”. Τα υπόλοιπα ματς με Ικαροι. Βούρειο και ΚΑΠ κάθε άλλο παρά εύκολα είναι αφού και οι τρεις ομάδες παίζουν αγώνες – επιβίωσης. Ναι μεν είμαστε καλύτερη και πιο έμπειρη ομάδα αλλά χρειάζεται προσοχή. Υπάρχει διαφορά κλάσης και μπορούμε να κάνουμε το 5/5 στα ματς που μας απομένουν. Το Πρωτάθλημα πάντως είναι πού δυνατό και όλοι “χτυπάνε” τα ματς”.

Για τον αγώνα με τον ΕΦΑΟΖ (65-56)

“Δεν παίξαμε καλά στο πρώτο Ημίχρονο. Μετά ανεβάσαμε στροφές και κερδίσαμε. Ευτυχώς έχει φύγει και από κει εδώ και χρόνια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (γέλια).  Έπρεπε να κερδίσουμε και το κάναμε. Είχαμε άγχος. Όσο έμπειρος παίκτης και να είσαι και σε όποια κατηγορία και αν παίζεις θα έχεις άγχος”.

Για την φετινή πορεία του ΟΦΗ

” Ο ΟΦΗ δεν θα πρέπει να παίζει στην Γ ή την Β Εθνική. Είναι για ψηλότερα ως μέγεθος και δυναμική.Θέλουμε να ανέβουμε και θα ανέβουμε γιατί το αξίζουμε. Θέλουμε και τον κόσμο δίπλα μας. Και τους οργανωμένους. Όλους. Το Ηράκλειο έχει φιλάθλους με μπασκετική Παιδεία. Τους καλώ να έρθουν στα “Δύο Αοράκια” και μαζί να πανηγυρίσουμε την άνοδο. Η ομάδα έχει μία αξιόλογη και σπάνια Διοίκηση. Ήταν σωστή η απόφαση από κάθε άποψη να μετακομίσουμε από το ΒΑΚ στο στολίδι της Κρήτης. Το κλειστό στα “Δύο Αοράκια” μας δίνει δύναμη. Υπάρχει οργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Στον ΟΦΗ γίνετακάτι καλό σωστά και θα κρατήσει χρόνια, θα έχει διάρκεια”.

Για τον ίδιο

“Δεν σας κρύβω οτι ήθελα να σταματήσω το μπάσκετ μετά την αρνητική εξέλιξη με το “Ηράκλειο”. Με στενοχώρησε και με απογοήτευσε ο υποβιβασμός, έτσι όπως ήρθε και διέλυσε η ομάδα. Τελικά ήρθε η πρόταση από τον ΟΦΗ και δεν μπορούσα να πω “όχι” σε κάτι τόσο δυνατό που “χτίζεται”. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω το μπάσκετ ή αν θα σταματήσω στα 32 μου χρόνια. Θέλω πάντως να πανηγυρίσω την άνοδο και μετά βλέπουμε”.

Για την ποδοσφαιρική ομάδα του ΟΦΗ

“Την παρακολουθούμε φυσικά. Έχει μπει σε μία άλλη εποχή. Έχει μία υγιή Διοίκηση. Θα περάσει σε άλλο.. επίπεδο τα προσεχή χρόνια. Και να πέσει δεν έχει για μένα σημασία. Θα τα καταφέρει πάντως στο τέλος και όλοι στην οικογένεια του ΟΦΗ θα είμασστε χαρούμενοι”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook