Ράλλης: “Όποιος είναι ΟΦΗ πρέπει να έρθει στο γήπεδο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο τεχνικός του ΟΦΗ Βασίλης Ράλλης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον μεγάλο αγώνα με την Αγία Παρασκευή αλλά και το μέλλον του τμήματος μπάσκετ πλέκοντας το εγκώμιο της δουλειάς που γίνεται.

Μια κατηγορία παίζει ο ΟΦΗ την Κυριακή καθώς στις 5.00 το απόγευμα θα φιλοξενήσει την ΚΑΠ όπου με νίκη εξασφαλίζει την άνοδο στην Β’ Εθνική. Ο Βασίλης Ράλλης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το σπουδαίο παιχνίδι της Κυριακής, για το παρόν αλλά και για το μέλλον του ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Ράλλης στον Athletic Radio 104,2

Για το αν το παιχνίδι με την Χίο ήταν το πιο κομβικό: “Θεωρώ πως το παιχνίδι με την μεγαλύτερη κρισιμότητα ήταν εκείνο κόντρα στον Αργοναύτη Ραφήνας. Από τη νίκη που πετύχαμε, πήραμε μεγάλη ψυχολογία για την συνέχεια. Σε αυτό με την Χίο ήμασταν πολύ καλοί επιθετικά και αμυντικά με αποτέλεσμα να έρθει η νίκη”.

Για τον “τελικό” κόντρα στην Αγία Παρασκευή: “Δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι που κρίνει την άνοδο αλλά και το μέλλον της ομάδας. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που μόνο αδιάφορη δεν είναι αφού με ήττα υποβιβάζεται και με νίκη σώζεται. Εμείς πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας και να φροντίσουμε να είμαστε ο εαυτός μας για να πάρουμε τη νίκη και την άνοδο”.

Για το ότι η άνοδος παίζεται την τελευταία αγωνιστική: “Όλη την χρονιά έχουμε κάνει μια γκέλα. Αυτή στο περιβόητο παιχνίδι με τα Μελίσσια και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουμε εξασφαλίσει ακόμα την άνοδο. Κάναμε τρεις ήττες στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια με τις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις και όλες πήγαν στον πόντο”.

Για την φετινή σεζόν: “Η χρονιά ήταν πολύ αγχωτική και ειδικά όταν από την αρχή μπαίνει στόχος η άνοδος στην επόμενη κατηγορία. Δεν είναι και εύκολο να το διαχειριστείς. Στην Γ’ Εθνική δεν παίζεται μπάσκετ αλλά “μπασκετικό ξύλο”. Σε όποιο παιχνίδι παίχτηκε μπάσκετ, εμείς το κερδίσαμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά. Όταν ξεκινούσε η σεζόν, έλεγαν πως είχαμε μεγάλο μέσο όρο ηλικίας. Όμως αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να δημιουργηθεί μια ομάδα με τρομερό κλίμα. Στον ΟΦΗ υπάρχει μια διοίκηση που είναι περισσότερο “αδερφική” παρά παραγοντική. Οι σχέσεις μεταξύ μας είναι καταπληκτικές και αποτελεί το μεγάλο πλεονέκτημα της ομάδας. Η παρουσία νέων ανθρώπων που είναι ΟΦΗ και ασχολούνται διοικητικά με την ομάδα όπως ο Μανώλης Αλεξάκης και ο Γιώργος Τζωρακολευθεράκης αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονται στον ΟΦΗ από τα προηγούμενα χρόνια όπως ο Σίμος Καμπάκας και ο Τάκης Χωραΐτης είναι όλοι μαζί μια “ομάδα”. Και η παρουσία τους στην διοίκηση είναι ένα μεγάλο κέρδος για τον ΟΦΗ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν και δεν πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξης. Ημερομηνία λήξης έχει μόνο ο προπονητής και κανένας άλλος”.

Για το γεγονός ότι όλοι μιλούν για την οργάνωση του ΟΦΗ: “Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος του ΟΦΗ. Η οργάνωση και οι άνθρωποι που βρίσκονται στην διοίκηση του τμήματος μπάσκετ. Γιατί το οικονομικό κομμάτι είναι κάτι που εύκολα ή δύσκολα ξεπερνιέται και ειδικά εμείς κάθε χρόνο κρεμάμε το καλάθι εκεί που φτάνει. Όσον αφορά το ρόστερ του ΟΦΗ, υπάρχουν παιδιά στην ομάδα που οι περισσότεροι είναι Κρητικοί ή άλλα που δεν είναι από την Κρήτη και μένουν μόνιμα στο Ηράκλειο. Ο μοναδικός παίκτης που δεν μένει μόνιμα είναι ο Αντωνόπουλος. Όλοι μαζί έχουμε δημιουργήσει μια πολύ ιδιαίτερη μαγιά. Το δύσκολο σε μια ομάδα είναι να αντέξεις την οικειότητα και να δημιουργήσεις μια χημεία. Αυτό είναι κάτι που έχει φτιαχτεί με την ομοιογένεια που υπάρχει στον ΟΦΗ”.

Για την απόφαση να μετακομίσει ο ΟΦΗ στα “Δύο Αοράκια“: “Η δική μου γνώμη μπορεί να μην είναι αντικειμενική και εκείνοι που μπορούν να εκφράσουν άποψη είναι οι ίδιοι οι παίκτες. Το κλειστό στα “Δύο Αοράκια” είναι ένα γήπεδο που ο αντίπαλος δεν προσαρμόζεται εύκολα και όταν ο κόσμος ακολουθήσει τότε δημιουργείται μια καταπληκτική ατμόσφαιρα. Δυσκολευτήκαμε λίγο στην καθημερινότητα μας όμως προσαρμοστήκαμε άμεσα και αυτό φαίνεται ότι δεν έχουμε καμία ήττα”.

Για το αν μπορεί να γίνει κουβέντα για την επόμενη σεζόν: “Σε πρώτη φάση και όταν ξεκινούσε η σεζόν αυτό που είχαμε πει είναι να μπει ένα όραμα. Το θέμα είναι που κοιτάζεις και που θες να φτάσεις. Αν το πετύχουμε όλοι μαζί ή θα λείπουν κάποιοι, αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι υπάρχει μια διοίκηση που έχει όραμα και τότε αυτομάτως μπαίνει ψηλά ο πήχης για οποιαδήποτε χρονιά. Όλα τα παιδιά που είναι στην ομάδα, θέλουν να μείνουν, αυτό λέει πολλά για το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα”.

Για την παρουσία του κόσμου: “Tην Κυριακή θέλω να δω γεμάτο το γήπεδο. Ο κόσμος ήρθε στο παιχνίδι με την Ραφήνα και είδαμε πόσο καταλυτική ήταν η παρουσία του, έτσι και την Κυριακή όποιος είναι ΟΦΗ πρέπει να έρθει στο γήπεδο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook