“Το όνομα του ΟΦΗ θα ακουστεί σε όλο τον κόσμο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ Βασίλης Ράλλης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την συμμετοχή του ΟΦΗ στο τουρνουά της Ταϊλάνδης αλλά και για το φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΟΦΗ

Για το πως προέκυψε η συμμετοχή του ΟΦΗ στο διεθνές τουρνουά της Ταϊλάνδης: “Κατά την διάρκεια των διεθνών διοργανώσεων που έγιναν στο Ηράκλειο, υπήρξαν επαφές της τοπικής Ένωσης με ανθρώπους της ΦΙΜΠΑ, το συζήτησε η διοίκηση και από την στιγμή που έγιναν οι συζητήσεις αποφασίσαμε να το κάνουμε. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, αν και είμαστε στην μέση της προετοιμασίας, δεν είναι τόσο καλό για εμάς που μας κόβει την προετοιμασία στην μέση όμως νομίζω ότι η τιμή που γίνεται και πόσο θα ακουστεί το όνομα του ΟΦΗ, είναι πάνω από όλα, δεν μπήκαμε καν στην διαδικασία να το σκεφτούμε και πιστεύω είναι πολύ τιμητικό για τον σύλλογο. Είναι κάτι που δεν θα το ξαναζήσουμε, είναι η πρώτη ελληνική ομάδα και θα προσπαθήσουμε να το απολαύσουμε”.

Για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής: “Πρέπει να κάνουμε τα σωστά βήματα, έτσι μεγαλώνουν και γιγαντώνονται και να μην γίνονται άλματα. Πέρυσι πορευτήκαμε πολύ καλά, η χρονιά ήταν καταπληκτική. Ήταν η τέλεια χρόνια, οι στόχοι πραγματοποιήθηκαν και όλοι έκαναν τα πάντα για να το πετύχουν. Αυτός είναι ο λόγος που επιτεύχθηκε αυτός ο στόχος. Άπο άποψη μπάσκετ η κατηγορία είναι περισσότερο κοντά στην Α2 παρά στην Γ’ Εθνική, καλό είναι να είμαστε ώριμοι και δεν ξέρουμε που μπορούμε να βρισκόμαστε γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα τα ρόστερ”.

Για τα βήματα που πρέπει να κάνει ο ΟΦΗ: “Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η ομάδα πρέπει να καθιερωθεί σε αυτές τις κατηγορίες. Θα πρέπει πρώτα να πάρουμε όλοι τις εμπειρίες μας γιατί μιλάμε τόσο οργανωτικά, όσο και αγωνιστικά”.

Για τους κοινούς στόχους διοίκησης – αγωνιστικού τμήματος: “Συμβαδίζουν οι απόψεις μας και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Στον εαυτό μου βάζω πίεση από μόνος μου. Ούτως ή άλλως το όνομα του ΟΦΗ σου βάζει πίεση. Δεν ξέρεις ακόμα τι έχουν οι άλλες ομάδες”.

Για τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε το ρόστερ του ΟΦΗ: Το κύριο χαρακτηριστικό ήταν να διατηρηθεί ο βασικός στόχος, μακάρι να μπορούσαν να είναι όλα τα παιδιά αλλά δυστυχώς αυτό δεν γίνεται. Πάντα υπάρχουν αφίξεις και αποχωρήσεις. Το κριτήριο ήταν να γίνει μια ομάδα με εμπειρία και όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά που είναι από την πόλη, προτιμήσαμε να πάρουμε παιδιά που γνωρίζονται μεταξύ τους και αν εξαιρέσουμε τον Τασιούδη όλα τα υπόλοιπα παιδιά ξέρουν τι είναι ΟΦΗ”.